fbpx
Росіяни обстріляли Красногорівку з «Торнадо-С» – МВС

Росіяни обстріляли Красногорівку з «Торнадо-С» – МВС

Артилерія Війна з Росією Війна на Донбасі Воєнні злочини Донбас РСЗВ Україна

Російські окупанти обстріляли житлові квартали Красногорівки, що на Донеччині, касетними боєприпасами РСЗВ «Торнадо-С».

Про це інформує Мілітарний.

У Донецькій області росіяни завдали удар з реактивних систем залпового вогню «Торнадо-С» по житловому сектору міста Красногорівка, повідомили у МВС України.

Окупанти використали проти мирного населення касетні боєприпаси.

“Ворог здійснив удар з реактивних систем залпового вогню «Торнадо-С» по житловому сектору міста Красногорівка. Російські війська застосували заборонені касетні боєприпаси”, – повідомили правоохоронці.

Повідомлено, що реактивні боєприпаси впали посеред вулиць приватного сектору. Працівники поліції оточили небезпечний район для забезпечення безпеки цивільного населення.

Нині вибухотехніки поліції та ДСНС України виявляють та знешкоджують бойові кумулятивні елементи.

“За попередньою інформацією, час самоліквідації елементів може становити до 40 годин, тобто перебувати поруч з ними – смертельно небезпечно”, – попередили у МВС.

У поліції закликають мешканців міста бути максимально обережними та не наближатися до боєприпасів. Нажаль на Донеччині вже зафіксовані випадки травмування людей внаслідок поводження з касетними боєприпасами.

Російська реактивна система залпового вогню використовує “високоточні” 300-мм реактивні боєприпаси 9М544/9M549. Такими снарядами, 21 березня, росіяни завдали удару по українському місту Авдіївка.

Залишки російського блока системи керування 9Б706 від снаряда до РСЗВ "Торнадо-С" у районі Авдіївки. Березень 2022

Реактивні снаряди 9М544/9M549 призначені для ураження броньованої та неброньованої техніки, а також живої сили та інших об’єктів.

300-мм реактивні снаряди 9М544/9M549 для реактивної системи залпового вогню "Торнадо-С"

Під час широкомасштабного вторгнення в Україну, окупаційні війська росії обстрілюють та знищують ключові об’єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Артилерія Війна з Росією Війна на Донбасі Воєнні злочини Донбас РСЗВ Україна