fbpx
Росіяни заявляють що їхню військову частину в Перевальську обстріляли з HIMARS

Росіяни заявляють що їхню військову частину в Перевальську обстріляли з HIMARS

M142 HIMARS Вибухи Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Україна

Російські окупанти показали уламки ракети, які, за їхніми словами, знайдені на місці удару по військовій частині на окупованій частині Луганщині.

Про це пише «Радіо Свобода».

Незаконне збройне формування під назвою «лнр» опублікувало фотографії уламків ракети, яка вранці у вівторок, нібито влучила по військовій частині у тимчасово окупованому місті Перевальськ.

Так звана влада «лнр» стверджує, що на знімках зафіксовані фрагменти ракети, випущеної з високомобільної артилерійської ракетної системи M142 HIMARS.

Як пише «Радіо Свобода», незалежні експерти вважають, що на опублікованих знімках дійсно зображені фрагменти ракети M31A1 з унітарною осколково-фугасною бойовою частиною, що використовується в установках HIMARS.

Також зазначається, що на фотографіях можна помітити напис «Made in USA», а також логотип компанії AeroAntenna Technology, компоненти якого, зважаючи на все, відповідають за точне наведення на ціль по координатах з GPS.

Окрім того, на одному з фрагментів є номер W31P4Q, який згадується у відкритих джерелах у зв’язку з контрактом на розробку компанією Lockheed Martin ракетної артилерійської системи M270 MRLS (вона використовує аналогічні боєприпаси, що і HIMARS).

Внаслідок удару по Перевальську, як стверджують російські окупанти і як вдалося підтвердити «Радіо Свобода», було уражено військову частину, розташовану навпроти місцевого ремонтно-механічного заводу.

Раніше повідомлялося, що у тимчасово окупованому Перевальську було зафіксовано вибухи на базі окупаційних військ РФ.

Про вибух на військовому об’єкті росіян, стало відомо у вівторок, 28 червня, близько 10-ї години ранку.

Очевидці повідомляли, що вибухи сталися у місці розташування особового складу російських окупаційних військ у Луганській області.

Були повідомлення про велику кількість поранених з боку окупаційних військ Росії.

M142 HIMARS Вибухи Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Україна