fbpx
Розвідка: РФ може застосувати у війні проти України ще до 350 тисяч військових

Розвідка: РФ може застосувати у війні проти України ще до 350 тисяч військових

Війна з Росією ЗС Росії Росія Україна

Російська армія відчула кадровий голод одразу після повномасштабного вторгнення до України, тому Міноборони Росії постійно намагається збільшити кількість контрактників. Адже строковиків на війну в Україну після гучних скандалів всередині РФ нібито вирішили не відправляти.

Станом на зараз РФ може залучити до бойових дій в Україні ще до 350 тисяч військових.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в ефірі «Військового телебачення України».

Структура збройних сил Росії створена за радянськими принципами комплектування.

За кількістю частини забезпечення домінують над бойовими підрозділами.

Фото на тему: Збройні сили Росії / ЗС РФ

«У російській армії багато підрозділів здійснюють лише охорону й оборону об’єктів як на території Росії, так і за її межами.

Крім того, РФ має потужний контингент в Сирії. Росія має розгалужену мережу військових баз на території колишнього радянського союзу: це і Вірменія, і Таджикистан, контингент в Нагірному Карабаху, контингент в Казахстані. Таким чином, якщо скласти це в єдине, то виходить 300-350 тисяч, які Росія може застосувати у війні проти України”, – розповів представник воєнної розвідки України.

За словами Вадима Скібіцького, кадровий голод у російській армії почався одразу після чисельних людських втрат, яких окупанти зазнали ще з перших днів повномасштабної війни.

Збитий на Харківщині Ми-28Н ПКС РФ з номером RF-13628. Травень 2022. Фото: Нацгвардія України

Він також зазначив, що у березні-квітні російське керівництво вирішило використовувати у бойових діях тільки тих військовослужбовців, які підписали контракти зі збройними силами РФ.

Через суттєве збільшення кількості загиблих і поранених загарбників, у країни-агресора поменшало охочих укласти контракт для проходження військової служби.

Нещодавно стало відомо, що Росія перекидає на фронт новосформований «3 армійський корпус».

Т-80БВ та Т-90М 3-го армійського корпусу РФ. Серпень 2022. Росія. Фото з соцмереж

В останні дні серпня заявилися фото та відео перевезення російської військової техніки залізницею. Ешелон з озброєнням було помічено на залізничній станції Неклинівка Ростовської області біля кордону з Донецькою областю України.

Війна з Росією ЗС Росії Росія Україна