fbpx
Розвідники закуповують 1000 FPV “дронів-камікадзе”

Розвідники закуповують 1000 FPV “дронів-камікадзе”

Авіація БпА (Безпілотні апарати) ГУР МО Україна

Український спецпідрозділ «Крила» створює власну флотилію FPV «дронів-камікадзе».

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що цей тип безпілотників на сьогодні став по-справжньому революційним засобом ведення бою.

Адже FPV (First Person View) дрони добре збирають розвідувальну інформацію.

А також ці перероблені дрони використовують як керований баражуючий боєприпас на відстані до 10 кілометрів.

Встановлені камери та сучасні засоби зв’язку дозволяють оператору керувати літальним апаратом в режимі «реального часу» і водночас залишатися на безпечній відстані.

FPV «дрон-камікадзе» Головного управління розвідки Міністерства оборони України. 2022 рік. Кадр з відео підрозділу «Крила»

Це допомагає зберегти життя бійцям та ефективно знищувати техніку та особовий склад противника.

Спецпідрозділ ГУР МО «Крила» розпочинає збір коштів на закупівлю 1000 FPV дронів для нового ударного підрозділу.

«Проєкт реалізується спільно з благодійним фондом «Старлайф-Благодійність», який від початку повномасштабного вторгнення допомагав різним підрозділам ГУР МО і залишається нашим надійним партнером», – розповіли розвідники.

Оператори дронів типу FPV (First Person View) напряму бачать картинку, яку знімає БПЛА, і такі дрони з функцією FPV доступні навіть у бюджетному сегменті.

First Person View-коптер зазвичай роблять подібним на швидкісний спортивний, але при цьому він розрахований під більше навантаження.

Керується він виключно пультом керування за допомогою зображення курсової камери.

Дальність зв’язку може сягати більше 2 кілометрів, щоправда при зниженні висоти сигнал різко падає (зазвичай до 500 метрів). Але при цьому у Головному управлінні розвідки заявляють, що їхні моделі здатні уражати цілі на відстані до 10 кілометрів.

Авіація БпА (Безпілотні апарати) ГУР МО Україна