fbpx
САУ K9 Thunder підтвердили сумісність із боєприпасами США

САУ K9 Thunder підтвердили сумісність із боєприпасами США

K9 Thunder Азія Артилерія Випробування Південна Корея (Республіка Корея) Світ США

Південнокорейська компанія Hanwha Defense Co. успішно підтвердила сумісність САУ K9 Thunder із американськими боєприпасами.

Демонстраційні стрільби відбулися 14 вересня на полігоні в Юмі штату Арізона. Результати випробувань побачили понад 60 запрошених гостей з армії США та країн-союзників.

Про це йдеться у пресрелізі компанії Hanwha Defense.

САУ K9A1 та автоматизовану машину заряджання K10 ARV тестували на застосування з боєприпасами США 155-мм M795, XM1113 Rocket Assisted Projectiles (RAP) і зарядами Modular Artillery Charge System (MACS).

Автоматизована машина заряджання K10 ARV під час випробувань, вересень 2022 Фото: Hanwha Defense

Демонстрацію почали з перевірки можливостей K10 ARV – показали поповнення самохідних гармат завдяки автоматичній системі.

САУ K9A1 довела свою маневреність та фірмову здатність “стріляти та бігти”. Гармата швидко виконала завдання і перемістилася із позиції ведення вогню в інше місце. Під час цих стрільб використовували снаряди M795.

У фінальному сегменті заходу K9A1 вистрілив XM1113 RAP, який досяг дальності понад 50 км. Так армія США уперше випробувала XM1113 із іноземним артилерійським озброєнням.

Демонстрацію у прямому ефірі провели у рамках Угоди про спільні дослідження та розробки (CRADA), підписаної в 2021 році з метою оцінки здійсненності, продуктивності та можливостей транспортування та стрільби американських боєприпасів з артилерійських платформ Hanwha.

K9. Thunder під час випробувань, вересень 2022 ФОТО: Hanwha Defense

Демонстрація успішно виконала всі цілі CRADA, проказавши повну оперативну сумісність машин K9 і K10 із американськими боєприпасами та зарядами, на додаток до розширеної дальності стрільби та високої скорострільності системи K9“, — сказав Джон Келлі, президент і генеральний директор Hanwha Defense USA.

Техніку, яка брала участь у випробуваннях, продемонструють на виставці озброєння AUSA 2022, яка відкриється вже 10 жовтня у Вашингтоні. Саме там Центр розвитку бойових можливостей (DEVCOM AC) та військові обговорюватимуть можливості майбутньої співпраці з Hanwha Defense.

K9 Thunder – сучасна 155-мм самохідна артилерійська установка, що виготовляється у Південній Кореї та перебуває на озброєнні в низці країн, які придбали установку чи виготовили її за ліцензією.

Дальність стрільби K9 складає близько 40 км, максимальна швидкість бойової машини – 67 км/годину. Екіпаж бойової машини – 5 осіб, а час розгортання – 30 секунд.

K9 Thunder Азія Артилерія Випробування Південна Корея (Республіка Корея) Світ США