fbpx
СБУ попередила серію терактів на Закарпатті

СБУ попередила серію терактів на Закарпатті

Закарпаття Затримання СБУ Україна

Служба безпеки України запобігла вчиненню терористичних актів у прикордонному районі Закарпатської області.

Про це інформує Мілітарний.

Зловмисники намагалися вчинити теракти для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні та дискредитації України на міжнародній арені, повідомляють у пресслужбі СБУ.

Учасники групи планували здійснити підпал Генконсульства сусідньої країни та замовити вбивство громадського діяча.

“Наразі встановлено особу організатора злочинів. За оперативними даними, він переховується на території Росії. СБУ направило матеріали кримінального провадження до суду. Тривають заходи із розшуку і затримання зловмисника”, – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, організатором злочинів є уродженець Луганської області. Він був завербований представниками спецслужб Росії для проведення розвідувально-підривної діяльності проти державної безпеки України.

За завданням російських кураторів,  агент планував вчинення підпалів зарубіжної дипломатичної установи, декількох автомобілів з іноземною реєстрацією та пошкодження історичних пам’ятників на території Закарпаття.

Окрім того, підозрюваний підшукував виконавця для вбивства місцевого громадського діяча. За здійснення злочину він пропонував 30 тисяч доларів. Серед іншого, агент спецслужб Росії збирав та передавав секретні відомості про військові об’єкти на території регіону.

“Співробітники СБУ в ході слідчо-оперативних дій запобігли вчиненню злочинів та викрили їх учасників”, – повідомили у спецслужбі.

Слідчі органів направили до суду обвинувальний акт щодо організатора протиправної діяльності за: ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Заходи із викриття правопорушень проводили співробітники СБУ за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Затримання підозрюваних у провокаціях на Закарпатті

У травні СБУ затримала авторів розклеєних напередодні антиугорських листівок на Закарпатті. Вони діяли на замовлення російських кураторів і погодилися на підривну діяльність за $500.

Закарпаття Затримання СБУ Україна