fbpx
СБУ пропонує продовжити заборону соцмереж Росії

СБУ пропонує продовжити заборону соцмереж Росії

Іван Баканов Інформаційна війна СБУ Україна

Служба безпеки України пропонує продовжити санкції щодо російських соціальних мереж «Одноклассники» та «ВКонтакте» ще на 3 роки.

Про це повідомляють у пресцентрі СБУ.

Відповідні пропозиції Голова Служби Іван Баканов вніс до Ради національної безпеки і оборони України.

Кіберфахівці Служби проаналізували, що за період дії санкцій українських користувачів у цих соцмережах поменшало у 3 рази.

«Це значно звузило цільову аудиторію, на яку спрямовані інформаційні операції російських спецслужб», — повідомили у СБУ.

Загалом протягом 2017-2020 років СБУ зафіксувала тисячі випадків розміщення деструктивного контенту на платформах «Одноклассники» і «ВКонтакте».

Соціальна мережа Росії "Вконтакте" (заборонена на території України)

З початку введення санкцій слідчі Служби зареєстрували майже 100 кримінальних проваджень стосовно власників та адміністраторів антиукраїнських спільнот у цих соцмережах.

«Фейки в країнах сталої демократії прирівняні до зброї масового знищення. Проти України триває гібридна війна, і ми продовжуємо протистояти інформаційним атакам з боку РФ. Тож у продовженні санкцій є сенс: цим ми захистимо наших громадян від фейків і маніпуляцій, а відповідно – збережемо безпеку держави в цілому», – переконаний Голова СБУ Іван Баканов.

Також кіберфахівці Служби відзначають сплеск активності агітаторів у російських соцмережах.

Іван Баканов Інформаційна війна СБУ Україна