fbpx
СБУ викрила антиукраїнських інтернет-агентів

СБУ викрила антиукраїнських інтернет-агентів

Затримання Інтервенція РФ 2014-2021 Російська агресія СБУ Україна

Служба безпеки України викрила мережу інтернет-агентів, які закликали до захоплення влади в Україні.

Про це інформує Мілітарний.

Українська спецслужба у ході слідчо-оперативних дій викрила міжрегіональну мережу ворожих агентів, які через інтернет закликали до захоплення влади та зміни меж території нашої країни, повідомили у пресслужбі СБУ.

Для проведення інформаційних диверсій антиукраїнські агенти розгорнули свої «осередки» від Донецької до Закарпатської областей та для своєї діяльності використовували десятки фейкових акаунтів.

Деструктивний контент репостили з російських пропагандистських сайтів та поширювали через соціальні мережі, у тому числі заборонені в Україні.

За даними СБУ, свою підривну діяльність агентура координувала з представниками спецслужб Росії. Через розповсюдження провокаційних закликів вони намагались розхитувати внутрішньо-політичну обстановку в різних регіонах України.

Зокрема у Маріуполі кіберфахівці Служби безпеки викрили місцевого жителя, який через заборонені соцмережі агітував за порушення територіальної цілісності України. Також чоловік закликав до агресивної війни проти нашої країни та популяризував угруповання бойовиків ОРДЛО. Окрім цього, він підшукував своїх «прихильників» для їх вербування та залучення до протиправної діяльності. Наразі зловмиснику повідомлено про підозру

У Кропивницькому українською спецслужбою викрито представника місцевої громадської організації, який через інтернет закликав до захоплення влади в Україні. Він намагався проводити підривну діяльність серед мешканців обласного центру. Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України.

На Закарпатті припинено діяльність групу інтернет-агентів з двох місцевих жителів. Вони поширювали агітацію щодо зміни меж території України. Ініційована СБУ судово-лінгвістична експертиза підтвердила наявність публічних закликів до злочинних дій. У межах кримінального провадження обом чоловікам повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України.

Викриття протиправної діяльності

Під час обшуків за місцями перебування усіх вищезазначених осіб правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, електронні носії інформації та засоби зв’язку із доказами їхньої незаконної діяльності.

За викрити фактами правопорушень тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

Викриття протиправної діяльності проводили співробітники СБУ Закарпатської, Кіровоградської, Донецької та Луганської областей за процесуального керівництва прокуратури.

Затримання Інтервенція РФ 2014-2021 Російська агресія СБУ Україна