fbpx
СБУ затримала агента ГРУ який коригував удари по Миколаєву 

СБУ затримала агента ГРУ який коригував удари по Миколаєву 

Війна з Росією Європа Затримання Контррозвідка Миколаївщина СБУ Світ Україна

Контррозвідка СБУ затримала чергового агента Головного управління генштабу Збройних сил Росії, який розвідував позиції та маршрути переміщення техніки ЗСУ.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

Головним завданням зловмисника була розвідка можливих місць дислокації підрозділів Збройних Сил України, а також розвідка місць дислокації зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони на Миколаївщині.

На виконання цього завдання, він отримав від своїх кураторів аванс у розмірі 10 тисяч гривень на власну банківську карту.

Наступні транзакції мали надходити в міру надання потрібної інформації агресору, а саме координат базування та переміщення техніки Сил оборони.

Розвіддані використовувались росіянами для підготовки нових та коригування повторних ударів по області із застосуванням ракетного озброєння, а також дронів-камікадзе типу “Шахед”.

Після виконання всіх завдань від ворога, затриманому обіцяли провести евакуацію на лівобережну частину Херсонщини, де проживають його батьки.

Співробітникам СБУ вдалося провести відповідні заходи з встановленням його місця перебування та проживання і затримали під час передачі розвідувальної інформації ворогу.

За даними слідства, затриманим є місцевий житель, якого воєнна розвідка РФ дистанційно завербувала через його рідних. Вони проживають на тимчасово окупованій частині Херсонщини та вже тривалий час співпрацюють з російською спецслужбою.

За вказівкою загарбників, родичі передали фігуранту контакт з російським представником ГРУ та умовні фрази, які використовувались як пароль для встановлення зв’язку з окупантами.

Під час обшуку у затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з агресором.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, контррозвідка СБУ провела спецоперацію з затримання в Одесі агента ФСБ, який планував проводити диверсії в регіоні.

За матеріалами слідства, фігурант активно займався самопіаром та мав на меті стати потенційним кандидатом у народні депутати України.

Війна з Росією Європа Затримання Контррозвідка Миколаївщина СБУ Світ Україна