fbpx
СБУ затримала фігуранта справи генерала Шайтанова

СБУ затримала фігуранта справи генерала Шайтанова

Держзрада Затримання Контррозвідка СБУ Україна ФСБ Росії

Контррозвідники Служби безпеки затримали у Києві фігуранта справи генерала Шайтанова, колишнього співробітника Центру спецоперацій «А» СБУ.

Фігурант також підтримував контакти з полковником ФСБ РФ Єгоровим, повідомляють у пресцентрі СБУ.

Повідомляється, що під час проведення обшуків за місцем проживання фігуранта співробітники СБУ виявили великий арсенал вогнепальної зброї та боєприпасів.

Правоохоронці вилучили ручний протитанковий гранатомет РПГ-26, підствольний гранатомет та 2 гранати до нього, пістолет STEYR 1914 з глушником, гвинтівку типу карабін, рушницю Mauser-Werks, саморобну гвинтівку з глушником, 3 гранати РГД-5 та запали до них, схожий на пластид матеріал, 12 капсулів-детонаторів та понад 9 тисяч набоїв різного калібру.

Як повідомляє СБУ, наразі фігуранту провадження повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

«З’ясовуються усі обставини та характер зв’язків підозрюваного з російською спецслужбою», — повідомляють у пресцентрі.

Нагадаємо, генерал СБУ Валерій Шайтанов був викритий контррозвідкою та затриманий 14 квітня 2020 року за здійснення розвідувальної й терористичної діяльності в інтересах ФСБ РФ на шкоду державній безпеці України. 15 квітня цього року Шевченківським районним судом міста м. Києва йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб.

Читайте також: ФСБ підозрює військових Росії у роботі на ГУР України

Держзрада Затримання Контррозвідка СБУ Україна ФСБ Росії