fbpx
СБУ затримала колишнього депутата так званих «ЛНР/ДНР»

СБУ затримала колишнього депутата так званих «ЛНР/ДНР»

Затримання Контррозвідка Російська агресія СБУ Україна Харківщина

Служба безпеки України затримала колишнього депутата так званих «ЛНР/ДНР».

Про це інформує Мілітарний.

Пресслужба СБУ повідомляє, що контррозвідники на Харківщині затримали колишнього депутата так званих «парламентів» самопроголошених «республік ЛНР/ДНР» .

Оперативниками спецслужби встановлено, що мешканець Луганська у 2014 році брав участь у створенні незаконних органів влади на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області та причетний до прийняття фейкової «конституції ЛНР».

Під час обшуку у затриманого виявлено «паспорт громадянина ЛНР», а також «реєстраційні документи» псевдодержавного утворення. Встановлено, що він був «депутатом» так званих «Народної ради» і «парламенту Союзу народних республік Л/ДНР», – йдеться в повідомленні.

Керівники псевдодержавного утворення неодноразово заохочували зловмисника за активну підривну діяльність, спрямовану проти України.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Заходи проводили співробітники Управління СБУ в Харківській області за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Раніше, українські контррозвідники затримали на Кіровоградщині громадянина України, який входив до складу організованого злочинного угруповання на території Росії та був завербований російською воєнною розвідкою (ГУ ГШ ЗС РФ).

Співробітниками української спецслужби було задокументовано, що після повернення в Україну зловмисник за завданням російських кураторів здійснював збір інформації стосовно місцевих посадовців та військовослужбовців.

А саме: компрометуючих даних на них, а також відомостей щодо їх виїздів до Росії та тимчасово окупованих територій, наявності родинних зв’язків, майна тощо.

Зазначена інформація мала бути використана для створення умов для виїзду вказаної категорії осіб до країни-агресора або на окуповані нею території, їх подальшого затримання та залучення російськими спецслужбами до конфіденційного співробітництва.

Затримання Контррозвідка Російська агресія СБУ Україна Харківщина