fbpx
СБУ затримала російського агента-корегувальника поблизу Авдіївки 

СБУ затримала російського агента-корегувальника поблизу Авдіївки 

Війна з Росією Держзрада Європа Затримання Контррозвідка СБУ Світ Україна

СБУ викрила агента російської спецслужби ФСБ, який проводив розвідку для серії ракетно-артилерійських ударів по позиціях Сил оборони на Донеччині.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

Серед пріоритетних цілей ворога були штаби, а також ключові опорні пункти Збройних Сил України під Авдіївкою.

Також агресора цікавили маршрути по якому має рухатись важка техніка українських захисників до передової.

Особливо ворожого агента цікавили реактивні системи залпового вогню HIMARS, основні бойові танки Leopard 2 та бойові машини піхоти M2 Bradley.

Для здійснення ударів, ворожий агент проводив розвідувальну діяльність поблизу передової. Виявленні позиції він мав передавати до ФСБ з геоприв’язкою.

Завдяки оперативним діям співробітників СБУ, їм вдалося своєчасно затримати зловмисника у власному помешканню. У нього вилучили мобільний телефон, який він використовував для фотофіксації об’єктів Сил оборони та листування з ФСБ.

За даними слідства, зловмисником виявився мешканець Мирнограда, що на Донеччині, якого російська спецслужба завербувала у грудні 2023 року. У поле зору російських спецслужб він потрапив через поширення інформації про переміщення підрозділів ЗСУ.

Передача розвідувальної інформації відбувалась з використанням месенджера, через який він надсилав фото та робив відповідні мітки на електронній мапі.

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, СБУ затримала інформатора російських спецслужб, який збирав розвіддані про Сили оборони України у Миколаєві.

Росіян цікавили локації військових шпиталів та інших медзакладів, де проходили лікування та реабілітацію українські захисники.

Війна з Росією Держзрада Європа Затримання Контррозвідка СБУ Світ Україна