fbpx
Збирав дані про військові шпиталі: у Миколаєві затримали інформатора РФ

Збирав дані про військові шпиталі: у Миколаєві затримали інформатора РФ

Війна з Росією Затримання Миколаїв СБУ Україна Шпигунство

СБУ затримала інформатора російських спецслужб, який збирав розвіддані про Сили оборони України у Миколаєві.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки.

Росіян цікавили локації військових шпиталів та інших медзакладів, де проходили лікування та реабілітацію українські захисники.

Також за даними СБУ російський агент намагався виявити місця базування бойових підрозділів ЗСУ та з’ясувати про наявне озброєння.

“Крім того зловмисник «малював» для агресора схеми оборонних пунктів поблизу ключових мостів, якими могла рухатись військова техніка Сил оборони”, – йдеться у повідомленні.

Окупанти розраховували отримати розвіддані для підготовки повітряних ударів по військовій інфраструктурі обласного центру.

За даними слідства, ворожим агентом виявився співробітник місцевого комунального підприємства.

“Відомо, що він потрапив у поле зору загарбників через свої прокремлівські погляди, які оприлюднював у соцмережах. Через це на нього дистанційно вийшов представник спецслужб рф і запропонував співпрацю у війні проти України”, – розповіли у СБУ.

Для виконання завдань чоловік об’їжджав Миколаїв на власному автомобілі та приховано фіксував локації визначених росіянами об’єктів.

Потім отримані відомості він позначав на електронних картах, про що звітував в анонімному чаті своєму російському куратору.

Під час обшуків в оселі затриманого вилучено 2 мобільних телефони, які він використовував у проведенні розвідувально-підривної діяльності на користь Росії.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру. Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує 12 років ув’язнення.

Війна з Росією Затримання Миколаїв СБУ Україна Шпигунство