fbpx
СБУ затримала російського агента, який “полював” на оборонні підприємства Запоріжжя

СБУ затримала російського агента, який “полював” на оборонні підприємства Запоріжжя

Війна з Росією Європа Затримання Контррозвідка Росія СБУ Світ Україна

Контррозвідка СБУ затримала російського агента Головного управління розвідки генерального штабу Збройних сил РФ, який діяв на Запоріжжі.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

Зловмисник здійснював розвідувальну діяльність з пошуку військових об’єктів та місцевих підприємств оборонно-промислового комплексу.

Насамперед його цікавили підприємства які були залучені до виробництва боєприпасів до важкої бронетехніки та ракетно-артилерійського озброєння.

Крім цього, зловмисник вишукував місця тимчасової дислокації підрозділів ЗСУ і військової техніки на території обласного центру та здійснював фото- та відеофіксацію з прив’язкою до місцевості.

Щоб бути менш помітним, він об’їжджав місто на громадському транспорті  та приховано здійснював фотофіксацію інфраструктурних об’єктів, в яких, як він вважав, знаходились виробничі потужності.

На його думку, у цих будівлях могли бути тимчасово розміщені військовослужбовці ЗСУ, або виробничі потужності оборонного обладнання.

Співробітники СБУ задокументували факти розвідувально-підривної діяльності російського агента та затримали його у власному помешканні.

Також у нього був вилучений мобільний телефон, на який здійснювалась фіксація. За даними слідства, фігурантом є ексзаступник начальника відділу колишнього обласного управління МВС, який у 2014 році звільнився зі служби.

На початку повномасштабного вторгнення, його завербував кадровий військовий Міністерства оборони РФ, з яким, він у часи СРСР здобував вищу освіту. Восени 2023 року, він розпочав здійснювати розвідувальну діяльність.

Для комунікації з ворогом, він використовував месенджер, через який надсилав фото та відео. Наразі затриманий знаходиться під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, контррозвідка Служби безпеки затримала у Дніпрі посадовця однієї із вузлових станцій “Укрзалізниці”.

Згідно з матеріалами слідства, залізничник за вказівкою російських спецслужб збирав інформацію про залізничні маршрути перевезення військової техніки ЗСУ.

Війна з Росією Європа Затримання Контррозвідка Росія СБУ Світ Україна