fbpx
Ще 4 держпідприємства самостійно експортуватимуть військову продукцію

Ще 4 держпідприємства самостійно експортуватимуть військову продукцію

ДП «ЛРЗ» Мотор» ДП «Новатор» Експорт Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» КП «НВК «Іскра» ОПК Україна Укроборонпром

Ще 4 держпідприємства зі складу ДК «Укроборонпром» самостійно експортуватимуть військову продукцію.

Про це повідомляє АрміяInform.

До оновленого переліку увійшли ДП «Новатор», КП «НВК «Іскра», ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» та ДП «Авіакон».

ДП «Новатор» з міста Хмельницький здійснює виготовлення бортового радіоелектронного, радіолокаційного, радіонавігаційного та іншого обладнання для авіаційної та аерокосмічної галузі.

Серед їх продукції – вузли для бортових прицільних систем МІГ-21, бортового РЛПК (Радіолокаційного прицільного комплексу) НО19 винищувача МІГ-29, основних блоків РЛПК винищувача СУ-27, а також сервісної апаратури для їхнього обслуговування.

Бортовий РЛПК (Радіолокаційний прицільний комплекс) НО19 винищувача МІГ-29

Також завод освоїв і виробляв бортові радіолокаційні станції бокового огляду «Сабля» та «Шомпол» для літаків-розвідників МіГ-25 (РБС та РБШ відповідно), комплекси лазерної розвідки «Шпиль» для Су-24МР.

За даними пресслужби підприємства, заводом була здійснена підготовка до серійного виробництва основних блоків і вузлів радіолокатора наземної мобільної системи протиповітряної оборони, середньої дальності «Бук-М2», призначеної для виявлення, супроводу і знищення аеродинамічних і балістичних цілей, в тому числі і на низьких висотах.

Казенне підприємство «Науково-Виробничий Комплекс «Іскра» – вітчизняний розробник і виробник наземної радіолокаційної техніки оборонного комплексу України розташований у місті Запоріжжя.

РЛС 80К6КС1

У складі підприємства знаходиться конструкторське бюро і електромашинобудівний завод.


Це цікаво: «Іскра» провела випробування перспективної РЛС 80К6КС1


Окрім розробки нових зразків, підприємство проводить модернізацію наявних на озброєнні систем в інтересах Повітряних сил ЗСУ.

Радіолокатор 90К6Е

У результаті реформи Державного концерну «Укроборонпром» буде створено галузевий холдинг «Радарні системи», до якого увійдуть 10 профільних підприємств Концерну.

ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» – підприємство, яке проводить повний комплекс робіт з капітального ремонту авіадвигунів, включно з капітальним ремонтом агрегатів паливної автоматики та електроагрегатів.

Процес ремонту авіаційного двигуна на ДП «Луцький завод «Мотор»

Тут здійснюють капітальний ремонт авіаційних двигунів до більшості літаків тактичної авіації Збройних Сил України: бомбардувальників Су-24, винищувачів Су-27 та МіГ-29, а також капітальний ремонт агрегатів паливної автоматики до двигунів Д-30 КП (КП-2) для літаків Іл-76 військово-транспортної авіації.

На сьогодні близько 70% всіх замовлень підприємства – це роботи з відновлення двигунів для української військової авіації. Крім того завод виконує гарантійне обслуговування авіадвигунів, роботи із збільшення ресурсу та строку служби двигунів, надає технічні консультації експлуатантам, а також виконує різноманітні дослідження технічного стану авіадвигунів та їх агрегатів.

ДП «Конотопський авіаремонтний завод «АВІАКОН» спеціалізується на капітально-відновлювальному ремонті, переобладнанні та модернізації вертольотів Мі-2, Мі-8, Мі-17, Мі-24, Мі-35 і Мі-26 всіх модифікацій та їх обладнання, має право на серійний ремонт та модернізацію вертольотів Мі-14.

Модернізований Мі-14 ПЧ з бортовим номером 37

Наразі підприємство займається освоєнням ремонтів вертольотів К-27.

Станом на сьогодні експорт та імпорт товарів військового призначення має право здійснювати 21 підприємство Концерну «Укроборонпром».

ДП «ЛРЗ» Мотор» ДП «Новатор» Експорт Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» КП «НВК «Іскра» ОПК Україна Укроборонпром