fbpx
Шведський ОПК допоможе Британії з танками Challenger 3

Шведський ОПК допоможе Британії з танками Challenger 3

Бронетехніка Велика Британія Європа Світ Танк Танк Challenger Швеція

Шведська Mildef поставить компоненти Generic Vehicle Architecture для нових танків Challenger 3.

Британські танки Challenger 3 отримають від Mildef процесори та Ethernet-комутатори, сумісні з Generic Vehicle Architecture на суму 2,5 млн фунтів стерлінгів.

MilDef вироблятиме компоненти на своєму британському підприємстві в Кардіффі, що в Уельсі.

Компанія вклала значні кошти у майданчик, побудувавши розширені виробничі площі та встановивши нове випробувальне обладнання.

Загалом MilDef поставить понад 300 компонентів протягом усього терміну служби Challenger 3, постачання якої відбудуться в період з 2023 по 2029 рік.

Танк Challenger 3. Фото: Rheinmetall

«MilDef знову рада постачати продукти разом із RBSL (Rheinmetall BAE Systems Land) для однієї зі стратегічних програм Міністерства оборони Великої Британії», – розповів генеральний директор MilDef Group.

The Challenger III є покращеною версією танка Challenger 2 британського виробництва.

У травні 2021 року міністерство оборони оголосило про замовлення 148 основних бойових танків Challenger 3 у рамках контракту на суму 800 мільйонів фунтів стерлінгів із RBSL.

RBSL є спільним підприємством британської філії німецької оборонної компанії Rheinmetall та британської багатонаціональної оборонної компанії BAE Systems.

Співпраця була створена для розробки та виробництва військової техніки, зокрема основного бойового танка Challenger 3 для британської армії.

RBSL відповідає за проєктування, виробництво та інтеграцію ключових компонентів та систем для танка Challenger 3, використовуючи досвід Rheinmetall у галузі бронетехніки та багаторічний досвід BAE Systems в оборонному секторі.

Партнерство спрямоване на постачання сучасного танка, що відповідає потребам британської армії, які зростають, а також на зміцнення оборонно-промислової бази Великої Британії. Нова версія британського танку Challenger зможе розвивати швидкість до 97 км/год, матиме більший запас ходу та отримає безліч нових цифрових систем. Кожна бойова машина зможе обмінюватися даними та інформацією на полі бою як з іншими танками, так і з ударними гелікоптерами та безпілотними літальними апаратами.

Бронетехніка Велика Британія Європа Світ Танк Танк Challenger Швеція