fbpx
Швеція і Велика Британія приєдналися до Коаліції дронів

Швеція і Велика Британія приєдналися до Коаліції дронів

БпА (Безпілотні апарати) Велика Британія Військова допомога Європа Україна Швеція

До Коаліції дронів приєдналися Швеція і Велика Британія, які довели кількість країн-учасниць до чотирьох.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Зокрема, Міністр оборони Швеції Поль Джонсон оголосив це рішення під час засідання Контактної групи з питань оборони України 23 січня.

Коаліцію дронів створили Україна та Латвія. Рішення про це ухвалили під час візиту Міністра оборони Латвії Андріса Спрудса до Києва.

За словами латвійського міністра, ця ініціатива допоможе українським військовим у війні, де використання дронів стало важливим елементом бойових дій.

«Безпілотні технології можуть перевернути хід цієї війни. Ми вдячні нашим союзникам за підтримку Коаліції дронів. Ми лише створили її – і вже маємо надійних та потужних партнерів у складі. Працюємо, щоб учасників ставало ще більше»,
– прокоментувала заступниця Міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

Нещодавно “Мілітарний” повідомляв, що оборонно-промисловий комплекс Швеції збільшить виробництво артилерійських боєприпасів для України.

Управління матеріального забезпечення оборони (FMV) підписало угоду з виробником боєприпасів Nammo.

Угода стосується інвестицій у збільшення потужностей з виробництва 155-мм артилерійських боєприпасів у Швеції.

Також повідомлялося, що британський уряд висловив пропозицію уряду Німеччини, щодо укладення угоди, яка передбачає збільшення поставок крилатих ракет Storm Shadow Україні.

Запропонована угода передбачає передачу Сполученому Королівству крилатих ракет Taurus KEPD 350. Наразі невідомо чи це будуть нові ракети, чи зі складу Повітряних сил Німеччини.

Своєю чергою, уряд Британії передасть зі складу Королівських повітряних сил крилаті ракети Storm Shadow, які використовуються ПС ЗСУ з фронтових бомбардувальників Су-24М.

БпА (Безпілотні апарати) Велика Британія Військова допомога Європа Україна Швеція