fbpx
Слідчі детально розбирають трагедію з бійцями 128-ї бригади

Слідчі детально розбирають трагедію з бійцями 128-ї бригади

128 оГШБр Війна з Росією Володимир Зеленський Втрати ДБР (Державне бюро розслідувань) Президент Україна

На ставці Верховного Головнокомандувача обговорили трагедію з бійцями 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

Президент України Володимир Зеленський розповів, що командира бригади відсторонили на час слідства.

Глава держави зазначив, що на засіданні Ставки доповідали військові, міністр оборони Рустем Умеров, керівник Служби безпеки України Василь Малюк та інспектор Міноборони Воронченко.

Зеленський зауважив, що як доповіли посадовці, «вже вдалося з’ясувати по обставинах трагедії, чиї накази створили умови, щоб трагедія сталася».

«Командира бригади відсторонено на час слідства», – розповів Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський. Фото: ЗМІ України

Він також підкреслив, що вся ситуація розбирається похвилинно, і «буде встановлено, хто конкретно порушив правила щодо безпеки людей у районі доступу аеророзвідки ворога».

Трагедія бригади

3 листопада в Запорізькій області війська РФ вдарили ракетою «Искандер-М» по особовому складу 128-ї окремої гірничо-штурмової бригади, внаслідок чого загинули військовослужбовці.

Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено близько 30 будинків та господарчих споруд, розташованих поруч з місцем удару.

Міністр оборони Рустем Умєров запевнив, що «будуть з’ясовані всі обставини того, що сталося». Він доручив «провести повну перевірку за фактом цієї трагедії».

Також Державне бюро розслідувань заявило, що вивчає обставини трагічної загибелі військових та мирних жителів внаслідок ракетного удару військ РФ на Запоріжжі 3 листопада.

Ініційовано службове розслідування дій військових посадових осіб, які організували захід до дня «Ракетних військ і артилерії» поблизу лінії фронту.

Нагадаємо, бійці 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади беруть активну участь у війні з відбиття російської агресії та вже завдали окупантам значних втрат.

128 оГШБр Війна з Росією Володимир Зеленський Втрати ДБР (Державне бюро розслідувань) Президент Україна