fbpx
Словенія отримала перші JLTV

Словенія отримала перші JLTV

MRAP Oshkosh Defence Автотехніка Бронетехніка Європа Закупівлі Світ Словенія

Словенія отримала перші легкі тактичні транспортні засоби JLTV (Joint Light Tactical Vehicles).

Про це написав Міністр оборони Словенії Матей Тонін у себе на сторінці у Twitter.

У листопаді 2018 року Словенія замовила 38 машин JLTV, з терміном поставки впродовж 2021-2023 років.

Всі словенські легкі тактичні транспортні засоби JLTV мають бути оснащені бойовий модуль Protector від норвезької компанії Kongsberg.

У бойовий модуль Protector від норвезької компанії Kongsberg, інтегровані протитанкові керовані ракети Spike та 12,7 мм кулемет.

Словенський бронеавтомобіль JLTV

Бойовим модулем Protector вже комплектуються словенські бронетранспортери SKOV Svarun (місцеве позначення БТР Patria AMV) та у залежності від місії кулемет може замінюватися на 40-мм автоматичний гранатомет.

Бойова машина JLTV з бойовим модулем Kongsberg Protector з керованими ракетами Spike LR

Словенія обрала для нових бойових машин протитанкову керовану ракету 5-го покоління Spike LR2, дальність якої збільшена до 5,5 км.

Spike LR2 – новітня багатоплатформна, багатоцільова керована ракета яка реалізована за принципом «вистрілив і забув», перенацілювання у польоті, ураження прихованих цілей поза межами зони видимості за цілевказанням з інших джерел та можливість запуску по цілях за їх координатами.

Бронеавтомобілі JLTV

Автомобіль L-ATV (Light Combat Tactical All-Terrain Vehicle, легкий бойовий тактичний позашляховик) був розроблений компанією Oshkosh Defense у 2011 році на базі позашляховика Oshkosh M-ATV класу MRAP.

Пізніше виробник адаптував машину до умов тендера Joint Light Tactical Vehicles (JLTV), організованого Міноборони США для заміни застарілих Humvee.

У серпні 2015 року компанія Oshkosh Defense виграла тендер на заміну бронеавтомобілів в американській армії, а у вересні 2016 року стартувало виробництво нових машин.

MRAP Oshkosh Defence Автотехніка Бронетехніка Європа Закупівлі Світ Словенія