fbpx
Служба безпеки України отримала власний Центр авіації

Служба безпеки України отримала власний Центр авіації

Авіація Реформа СБУ Україна

Уряд створив Центр авіації Служби безпеки України.

Про це повідомив депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

У пояснювальній записці йдеться, що Центр буде виконувати завдання, які були поставлені перед СБУ.

Тобто він буде залучатися до захисту суверенітету, конституційного ладу, територіальної цілісності, припинення і розкриття правопорушень проти миру і безпеки й для боротьби з тероризмом.

Особлива увага приділятиметься виконанню завдань в районах ведення бойових дій спільно зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями.

Невідомо якими авіаційними засобами буде озброєний Центр, можна припустити, що передусім мова йде про транспортні гелікоптери для збільшення мобільності загонів спеціального призначення та про безпілотники різного призначення.

Розвиток авіаційної компоненти ГУР

Головне управління розвідки також активно розвиває свою повітряну компоненту.

Нещодавно «Мілітарний» повідомляв, що Головне управління розвідки Міністерства оборони України отримало ще один гелікоптер UH-60 Black Hawk.

Відповідне відео з’явилося у соціальних мережах.

На оприлюдненому відео видно два гелікоптери UH-60, один, що використовується з 2023 року, а інший – новий, невідомого походження.

Можна припустити, що це гелікоптер переданий у рамках чеської волонтерської ініціативи Darek pro Putina, однак судячи з офіційного сайту волонтерів, збір на гелікоптер, який стартував у листопаді минулого року, ще не завершений.

Вперше про використання Головним управлінням розвідки гелікоптера UH-60A Black Hawk «Мілітарний» повідомляв 21 лютого 2023 року.

Авіація Реформа СБУ Україна