fbpx
Спецпризначенці завершили курс легководолазної підготовки

Спецпризначенці завершили курс легководолазної підготовки

ВМС України Водолазна підготовка Одеса Україна Школа водолазної підготовки

В Одесі бійці-спецпризначенці успішно завершили курс легководолазної підготовки в Водолазній школі ВМС.

Про це повідомляє АрміяInform.

Курс легководолазної підготовки був розрахований на чотири тижні.

Особливостями цього курсу, в порівнянні з базовим який проходять водолази інших спеціальностей, було скорочення терміну, а також проведення у вечірній час додаткових занять зі спеціальної фізичної підготовки у басейні.

«У зв’язку з карантином у школі тимчасово призупинено базовий курс професійної водолазної підготовки за спеціальністю «водолаз». Проте наразі прийняте рішення про скорочену підготовку водолазів з-поміж спецпризначенців за окремою навчальною програмою інтенсивної легководолазної підготовки», ‒ розповів начальник Водолазної школи ЗС України капітан 1 рангу Сергій Титаренко.

Легководолазна підготовка українських спецпризначенців

Тут курсанти набували специфічних навичок з прикладного фрідайвінгу, іншими словами, з підводного плавання зі затримкою дихання, відпрацьовували при цьому у воді вправи зі значними психофізичними навантаженнями, у зокрема в складі групи, де від кожного залежав загальний результат.

Спецпризначенці завершили курс легководолазної підготовки, завданням якого було опанування ними впевненими навичками використання автономного водолазного спорядження з відкритою схемою дихання.

Кульмінація навчання ‒ складання кваліфікаційного іспиту, на якому курсанти продемонстрували свої знання з водолазної техніки, правил водолазної служби та водолазної медицини, а також вміння виконувати обов’язки посадових осіб водолазної станції під час відпрацювання спусків під воду.

За результатами кваліфікаційного іспиту курсантам була присвоєна первинна водолазна кваліфікація.

ВМС України Водолазна підготовка Одеса Україна Школа водолазної підготовки