fbpx
США планує пуск гіперзвукової зброї із субмарини в середині 2020-х

США планує пуск гіперзвукової зброї із субмарини в середині 2020-х

C-HGB ВМФ США Гіперзвукові ракети Підводні човни Ракетобудування США Флот

ВМФ США планує провести перші тестові запуски гіперзвукової зброї із субмарини в середині 2020-х років.

Про це пише ресурс Breaking Defense.

Цього року мають провести декілька статичних стендових випробувань, щоб перевірити прогрес озброєння перед початком його розміщення на підводних човнах класу Virginia.

На сьогодні Сухопутні війська і ВМФ США ведуть спільні розробки гіперзвукової зброї (C-HGB). Сухопутні війська проводять закупки власне гіперзвукових глайдерів, а флот розгінних блоків.

Сухопутні війська США планують в 2023 році розгорнути перші зразки гіперзвукової зброї – батарею із 4 пусковими установками.

Батарея гіперзвукових ракет C-HGB

ВМФ США треба буде іще декілька років, щоб вирішити всі технічні проблеми щодо розміщення гіперзвукової зброї на ПЧ класу Virginia.

На сьогодні відбулося 2 тести C-HGB – в жовтні 2017 і березні 2020 року. Розгортання гіперзвукової зброї на ПЧ класу Virginia (Block V) відбудеться не раніше 2028 року.

Окремо видання Breaking Defense повідомило про те, що Пентагон просить в Конгресу виділити 2,865 млрд. доларів на гіперзвукову зброю в 2021 році. Це на 14% більше чим цього року.


Читайте також: США випробували ракету з новим гіперзвуковим блоком C-HGB


При цьому бюджети Сухопутних військ і ВМФ виростуть практично в 2 рази. Із 441 млн. до 859 млн. в Сухопутних військ і з 526 млн. до 1,026 млрд. в ВМФ. Проте бюджет ВПС на гіперзвукову зброю Пентагон планує зменшити – із 848 млн. до 554 млн.

C-HGB ВМФ США Гіперзвукові ракети Підводні човни Ракетобудування США Флот