fbpx
США погодили продаж Польщі 250 танків Abrams

США погодили продаж Польщі 250 танків Abrams

Бронетехніка Закупівлі Польща Світ США Танк Танк "Abrams"

Сполучені Штати погодилися продати Польщі 250 основних бойових танків M1A2SEPv3 Abrams.

Про це інформує Мілітарний.

Державний департамент США, ухвалив рішення про схвалення можливого іноземного військового продажу Польщі основних бойових машин Abrams та відповідного обладнання за орієнтовною вартістю 6-ть мільярдів доларів.

Можливе постачання військової техніки проходить по лінії американської програми міжурядових закордонних військових продажів – Foreign Military Sales (FMS).

Повідомлення до Конгресу Сполучених Штатів про запланований майбутній продаж бронетехніки надіслало Агентство міністерства оборони США з військової співпраці (Defense Security Cooperation Agency – DSCA).

M1A2 SEP v3 Abrams. Фото: Військові США

Уряд Польщі зокрема попросив придбати 250 танків M1A2SEPv3 Abrams; 250 систем протидії СВУ AN/VLQ-12 CREW Duke; 26 евакуаційних машин M88A2 HERCULES; 17 спільних штурмових мостів М1110; 276 кулеметів М2 калібру .50 та 500 кулеметів М240С калібру 7,62 мм й 15 газотурбінних двигунів AGT1500.

Також мова йде про велику кількість танкових 120-мм боєприпасів.

Та навчання служби технічного, інженерного і логістичного персоналу та інші супутні елементи матеріально-технічного та програмного забезпечення.

У липні минулого року, стало відомо, що Польща купує у Сполучених Штатів 250 танків Abrams у модифікації M1A2 SEPv3. За словами прем’єра Польщі, цієї кількості буде достатньо для створення щонайменше чотирьох танкових батальйонів.

Бойові машини надійдуть до складу 18-ї механізованої дивізії імені Генерала Тадеуша Бука. Танки будуть знаходитись в оснащенні 1-ї Варшавської бронетанкової бригади та у 19-й механізованій бригаді зі складу 18-ї дивізії.

Раніше передбачалося, що перші танки M1A2 SEPv3 прибудуть до Польщі вже у 2022 році. Разом з танками Abrams країна також отримає пакет логістики та навчання, а також будуть придбані тренажери.

Фінансування програми закупівлі танків Abrams буде здійснюватися поза бюджетом Міністерства національної оборони згідно з постановою Ради міністрів Польщі. Минулого року перші інструктори бронетанкових і механізованих військ Польщі завершили навчання на танках M1A2 Abrams.

Бронетехніка Закупівлі Польща Світ США Танк Танк "Abrams"