fbpx
США створять в Європі новий центр артилерійського вогню

США створять в Європі новий центр артилерійського вогню

Європа НАТО Світ США

Військові США розповіли про плани створення в Європі командування вогнем театру військових дій.

Про це повідомляє інформаційне агенство «Defense One» в матеріалі «US Army Europe Wants New Hub for Artillery Fire».

Командувач сухопутними військами США в Європі генерал Крістофер Каволі, виступаючи на конференції Асоціації армії США, повідомив про плани створення в складі військ США в Європі так званого «Командування вогнем театру військових дій» (Theatre Fires Command).

За задумом, командування представлятиме постійно функціонуючий центр, який займається в мирний і воєнний час виявленням потенційних цілей на ТВД.

Також з постійним стеженням за цілями з метою їх швидкого ураження в разі війни армійськими вогневими засобами, в першу чергу далекобійними ракетними та артилерійськими.

Фото: Multi-Domain Task Forces USA

За заявою генерала Каволі, командування вогнем театру військових дій має стати ключовим елементом майбутніх багатодоменних операцій у великих конфліктах.

Для ураження цілей, виявлених даними командуванням, пропонується також сформувати невеликі високомобільні вогневі частини / з’єднання (Multi-Domain Task Forces – MDTF).

З’єднання будуть використовувати високоточне ракетна зброя великої дальності, а також засоби електронного та кібервійни.

Перше дослідне з’єднання MDTF було сформовано армією США у 2020 році на військовій базі Форт Льюїс-Макхорд (штат Вашингтон).

Підрозділи MDTF були залучені на навчаннях НАТО «Defender Europe».

Фото: Навчання НАТО «Defender Europe» в Європі

Ще одне з’єднання MDTF передбачається створити на основі розгорнутої 41-ї бригади польової артилерії.

Такі оперативні групи будуть дуже важливі для розробки того, як сили США мають діяти в Європі, «і ми зможемо поширити їх також на африканський континент», – додав Каволі.

Європа НАТО Світ США