fbpx
США вперше у 2024 році відправили Україні пакет боєприпасів

США вперше у 2024 році відправили Україні пакет боєприпасів

Артилерія Боєприпаси Військова допомога США Україна-США

Пентагон опублікував перелік боєприпасів, які увійшли до нового пакету допомоги Україні.

Про вміст пакета Департамент оборони США повідомив на своєму сайті.

Пентагон називає цей пакет «надзвичайним заходом», спрямованим на задоволення найбільш нагальних потреб України у сфері безпеки та оборони.

Цей пакет вартістю до 300 мільйонів доларів США містить засоби для забезпечення потреб України у протиповітряній обороні, артилерії та протитанкових засобах.

До пакета входять:

  • зенітні ракети Stinger;
  • додаткові боєприпаси для HIMARS;
  • снаряди калібру 155 мм, зокрема касетні та фугасні;
  • снаряди калібру 105 мм;
  • протитанкові гранатомети АТ-4;
  • додаткові боєприпаси для стрілецької зброї;
  • боєприпаси для підриву перешкод;
  • запасні частини, технічне обслуговування та інше допоміжне обладнання.

Джерелом коштів Пентагон називає «економію за контрактами з раніше виділеного додаткового фінансування, які можуть бути використані для поповнення запасів Міністерства оборони».

Пакет, йдеться в повідомленні, забезпечує лише короткотермінові потреби ЗСУ — його «явно недостатньо» для задоволення всіх потреб України фронті.

«Без додаткового фінансування Міноборони і надалі не зможе задовольнити потреби України у військовій техніці в той час, коли Росія посилює свої атаки на українські війська і міста», – повідомляє Пентагон.

У Пентагоні наполягають на тому, що безпекова допомога Україні залишається розумною інвестицією в національну безпеку США.

«Підтримка України стримує потенційну агресію в інших частинах світу, зміцнює американську оборонно-промислову базу та створює висококваліфіковані робочі місця в США», – зазначили у Пентагоні.

Варто зазначити, що Пентагон не уточнив які саме боєприпаси входять до HIMARS. Американська установка в Україні здатна використовувати снаряди GMLRS та далекобійні ракети ATACMS.

Перед оголошенням пакета американські чиновники розповіли виданню Politico про те, що цього разу США відправлять Україні ракети ATACMS.

Артилерія Боєприпаси Військова допомога США Україна-США