fbpx
США вважають Австралію чудовим полігоном для випробування сучасної зброї

США вважають Австралію чудовим полігоном для випробування сучасної зброї

Австралія Випробування Океанія Ракетобудування Світ США

Сполучені Штати Америки розглядають Австралію як чудовий полігон для випробування сучасних зразків гіперзвукової та далекобійної зброї.

Про це повідомляє видання Sydney Morning Herald.

Згідно з тристороннім пактом AUKUS, підписаним між США, Сполученим Королівством та Австралією, представники Пентагону вважають великі пустельні території чудовим полігоном для випробування ракетного озброєння.

А також думають про розвиток розробки нового виду озброєння на території Австралії. Країна вже має певні дослідження в області гіперзвукових технологій зі проєктом SCIFiRE.

«Одна річ, яка є в Австралії, — це великі відстані та відносно безлюдна земля», – розповіла Крістін Вормут, міністерка армії США

Австралія не вперше стає полігоном для випробування нових типів зброї. Так, у 1952 році Сполучене Королівство провело випробування першої ядерної бомби вітчизняної розробки в рамках операції Hurricane.

Надалі випробування тривали до 1963-го року. За весь час Сполучене Королівство здійснило понад 12 важливих ядерних випробувань, та близько сотні незначних.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, Нова Зеландія може взяти участь у проєкті розробки та закупівлі озброєння AUKUS між Сполученими Штатами, Великою Британією та Австралією.

У четвер, 27 липня, Держсекретар США Ентоні Блінкен зустрівся з прем’єр-міністром Нової Зеландії Крісом Хіпкінсом і міністеркою закордонних справ Нанаєю Махутою.

Двері для Нової Зеландії та інших партнерів дуже відкриті для залучення до AUKUS“, — сказав Блінкен на пресконференції у Веллінгтоні.

Представники Нової Зеландії заявили, що їхня країна відкрита для обговорення своєї участі у проєкті AUKUS, що зосереджений на розробці військових технологій та закупівлі озброєння. Проте Махута підкреслено заявила, що «не готова йти на компроміс або змінювати без’ядерну позицію» і що вона продовжує підтримувати вільний від ядерного озброєння тихоокеанський простір.

Мотивація приєднання країни до оборонної програми пояснюється занепокоєнням щодо присутності Китаю в Тихому океані, зокрема, через зростання оборонних і поліцейських зв’язків Пекіна з Соломоновими Островами та його потенційний дестабілізуючий вплив у регіоні.

Австралія Випробування Океанія Ракетобудування Світ США