fbpx
США замовили додаткові бронеавтомобілі JLTV

США замовили додаткові бронеавтомобілі JLTV

Oshkosh Defence Автотехніка Бронемашини JLTV Бронетехніка Закупівлі Світ США

Військові Сполучених Штатів замовили додаткову партію бронеавтомобілів JLTV.

Замовлення від Контрактного командування армії США отримала компанія Oshkosh Defense.

Загальна вартість контракту на поставку неназваної кількості бронеавтомобілів та причепів (JLTV-T) і супутнього обладнання складає 208 мільйонів доларів.

В рамках цього замовлення, нові бронеавтомобілі Joint Light Tactical Vehicle (JLTV) надійдуть до підрозділів сухопутних і повітряних сил та корпусу морської піхоти США.

JLTV був розроблений для заміни армійських позашляховиків HMMWV. Бронеавтомобіль забезпечує кращий захист, мобільність та більшу вантажопідйомність.

Армійський позашляховик HMMWV (зліва) та бронемашина JLTV армії США. Фото з відкритих джерел.

JLTV

З моменту виграшу першого контракту JLTV для армії США у 2015 році Oshkosh Defense отримала замовлення на понад 23 000 бронеавтомобілів Joint Light Tactical Vehicle від Сполучених Штатів та союзників по НАТО й інших партнерів.

Нагадаємо, що першого червня 2023 року з виробничого конвеєру американської компанії Oshkosh Defense зійшов 20.000-й бронемобіль JLTV.

Oshkosh JLTV постачається в різних варіантах для задоволення різних потреб військових. Модульна конструкція бронеавтомобіля дозволяє швидко встановлювати різноманітне озброєння, засоби зв’язку та інше спеціальне обладнання.

Окрім Сполучених Штатів, бронемашину вже використовують армії Литви, Македонії, Чорногорії, Словенії і Бразилії. Замовниками бронемашини є Бельгія, Польща та Румунія.

Департамент оборони США у травні 2023 року, уклав контракт на постачання 20.000 JLTV вартістю 4 653 330 000 доларів. Це вартість бронемашин, причепів та комплектів і послуг для підтримки виробництва, передбачена дата завершення контракту 9 лютого 2028 року.

У січні 2022 року, компанія Oshkosh Defense представила безшумну версію тактичної бронемашини JLTV з гібридно-електричною силовою установкою, яка отримала назву eJLTV. Машина з новою силовою установкою, серед іншого, забезпечує економію палива на 20% в порівнянні зі звичайним дизельним двигуном.

У компанії кажуть, що ця версія бронеавтомобіля така ж ефективне та захищена, як і звичайна серійна версія JLTV, але при цьому дозволяє їздити тихіше.

Oshkosh Defence Автотехніка Бронемашини JLTV Бронетехніка Закупівлі Світ США