fbpx
У США показали безшумну гібридно-електричну бронемашину eJLTV

У США показали безшумну гібридно-електричну бронемашину eJLTV

Oshkosh Defence Автотехніка Бронемашини JLTV Бронетехніка Світ США Технології

У Сполучених Штатах розробили гібридний військовий бронеавтомобіль eJLTV.

Про це інформує Мілітарний.

Американська компанія Oshkosh Defense, 25 січня представила безшумну версію тактичної бронемашини JLTV з гібридно-електричною силовою установкою, яка отримала назву eJLTV.

Машина з новою силовою установкою, серед іншого, забезпечує економію палива на 20% в порівнянні зі звичайним дизельним двигуном.

У компанії кажуть, що нова версія бронеавтомобіля така ж ефективне та захищена, як і звичайна серійна версія JLTV, але при цьому дозволяє їздити тихіше.

Переходити з тихого режиму на звичайний і навпаки можна під час руху, за допомогою одного натискання перемикача.

eJLTV отримав літій-іонну акумуляторну батарею ємністю 30 кіловат-годин з можливістю збільшення цього показника шляшом встановлення іншої більш потужної батареї.

Акумуляторна батарея заряджається під час роботи дизельного двигуна автомобіля, і для повного заряджання їй вистачає 30 хвилин.

Це усуває потребу в спеціальній інфраструктурі для заряджання “класичних” електрокарів, яка залишається однією з найбільш значущих проблем для повної електрифікації парку тактичних колісних транспортних засобів. В тому числі і у збройних силах.

Компанія створює гібридно-електричний eJLTV з власної ініціативи. Машину почали проектувати близько 18 місяців тому. Поки що замовлень на машину немає, але якщо вони з’являться Oshkosh Defense може виробляти цей тактичний бронеавтомобіль серійно.

JLTV розроблявся як високомобільний та броньований транспортний засіб для заміни HMMWV, які прийшли на озброєння у 1980-х роках і не мали відповідного до сьогоднішніх потреб США бронезахисту.

Oshkosh JLTV (Joint Light Tactical Vehicle). 2018 рік. Фото з відкритих джерел

Програма Joint Light Tactical Vehicle (JLTV) з розробки нового військового позашляховика стартувала у 2000-х роках, результатом чого стало обрання у серпні 2015 року броньованого автомобіля L-ATV від Oshkosh Corporation.

Oshkosh Defence Автотехніка Бронемашини JLTV Бронетехніка Світ США Технології