fbpx
США звинуватили Іран в провокаціях в Перській затоці

США звинуватили Іран в провокаціях в Перській затоці

Азія ВМС Ірану ВМФ США Іран Перська затока Провокації Світ США Флот

15 квітня 2020 року 11 катерів Корпусу стражів ісламської революції здійснювали небезпечне маневрування біля кораблів і катерів США.

Про це повідомляє офіційний сайт американського флоту.

Інцидент відбувся в міжнародних водах північної частини Перської затоки.

Іранські катери підходили на небезпечну відстань до групи кораблів та катерів США, до якої входили судна USS Lewis B. Puller (ESB 3), USS Paul Hamilton (DDG 60), USS Firebolt (PC 10), USS Sirocco (PC 6), USCGC Wrangell (WPB 1332) та USCGC Maui (WPB 1304).

Іранські катери маневрували біля носових і кормових частин американських кораблів на великій швидкості. Вони виходили на курс американських кораблів, що створювало загрозу зіткнення.

Так катери КСІР наближалися на відстань порядку 45 метрів до корабля USS Lewis B. Puller (ESB 3). Також іранські швидкісні катери підходили на відстань менше 9 метрів до катеру USCGC Maui (WPB 1304).

Група кораблів та катерів США намагалася зв’язатися із іранськими катерами по радіо і попереджала звуковими сигналами про небезпечність їх поведінки.

Лише після 1 години спроб вдалося вийти на зв’язок із катерами КСІР, які припинили небезпечне маневрування і залишили кораблі та катери США.

Відео з місця події:

Азія ВМС Ірану ВМФ США Іран Перська затока Провокації Світ США Флот