fbpx
ССО, СБУ та морпіхи знищили ТОС-1А “Солнцепек” на лівому березі Херсонщини

ССО, СБУ та морпіхи знищили ТОС-1А “Солнцепек” на лівому березі Херсонщини

Війна з Росією Втрати Росії Морська піхота Росія СБУ ССО ЗСУ ТОС-1 Україна

Бійці Сил спеціальних операцій, оперативники Служби безпеки України та розвідники-морпіхи 140-го ОРБ  виявили і знищили ТОС-1А “Солнцепек”.

Про це повідомляє пресслужба ССО.

Повідомляється, що з вогнеметної системи противник щоденно обстрілював позиції українських військ на плацдармі у Кринках, що на лівому березі Херсонщини.

Ворожа бойова машина була знищена за допомогою ударний безпілотників, тип яких не повідомляється.

“Мілітарний” неодноразово повідомляв про знищення доволі малочисельних російських важких вогнеметних систем “Солнцепек”.

До прикладу, 4 листопада повідомлялося, що спецпризначенці Служби безпеки України уразили російську БМПТ “Терминатор” і знищили важку вогнеметну систему ТОС-1А.

Для ураження ворожої техніки використали FPV дрони-камікадзе та інша безпілотники, що скидали боєприпаси на росіян.

Раніше, 30 жовтня, Служба безпеки відзвітувала про знищення ТОС-1А на Авдіївському напрямку.

Того ж місяці, 20 жовтня, під Авдіївкою в районі н.п. Піски воїнами 59 окремої мотопіхотної бригади було знищено ще один “Солнцепек”. Тоді для ураження рухомої цілі також було використано FPV-дрон з кумулятивною бойовою частиною.

Всього за період повномасштабної російсько-української війни задокументовано знищення 10 одиниць. За деякими даними, станом на 2022 рік, росіяни мали близько 45 одиниць.

Також росіяни використовують колісну версію системи ТОС-2 “Тосочка”.

Пускова виконана на базі вантажного автомобіля Урал-63706 з колісною формулою 6х6. На відміну від ТОС-1 і ТОС-1А, які використовують гусеничні шасі танків Т-72 або Т-90 відповідно.

Війна з Росією Втрати Росії Морська піхота Росія СБУ ССО ЗСУ ТОС-1 Україна