fbpx
Стали відомі координати де була здійснена атака на ракетний катер “Ивановец”

Стали відомі координати де була здійснена атака на ракетний катер “Ивановец”

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією ВМФ Росії Втрати Росії ГУР МО Європа Росія Світ Україна Флот Чорноморський флот

Стали відомі приблизні координати ураження російського ракетного катера “Ивановец”, під час атаки морських дронів ГУР МО, 1 лютого 2024 року.

Відповідне дослідження провів користувач X (Twitter) – D. mojavensis.

Використовуючи офіційне відео Головного управління розвідки Міністерства оборони України, йому вдалося визначити приблизне місце ураження російського ракетного катера, а також час проведення атаки.

Так, на опублікованому відео користувач зміг помітити чотири зірки: Бетельгейзе, Тяньгуань, Елнат і Хассале.

Завдяки зіркам, користувач визначив приблизний час атаки на російський ракетний катер з використанням онлайн сервісу, який визначає час з використанням приблизного місця розташування.

Так, за його словами, приблизний час атаки на російський катер – 03:44 години ночі.

Також, для визначення приблизної позиції він орієнтувався по вогнях прибережних населених пунктів, які помітно на кадрі з відео. Автор ідентифікував їх як, Морське та Мар’їне

Завдяки детальному аналізу вдалося визначити приблизне місце атаки. Як повідомляє автор дослідження, координати де затонув ракетний катер – 45.3106, 32.8153.

Нагадаємо, що у ніч з 31 січня на 1 лютого 2024 року воїни спецпідрозділу “Group 13” Головного управління розвідки Міністерства оборони України знищили ракетний катер “Ивановец” Чорноморського Флоту РФ.

Внаслідок низки прямих влучань у корпус російський корабель зазнав пошкоджень, не сумісних із подальшим рухом. “Ивановец” дав крен на корму і затонув.

На кадрах показано, як після влучання одного з дронів кілька наступних поцілили в одне й те саме місце, значно розширивши пробоїну в борту. Імовірно, ще одне успішне влучання припало на кормову частину судна.

Зазначимо, що штатний екіпаж бойового судна проєкту 12411 складається з 40 осіб.

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією ВМФ Росії Втрати Росії ГУР МО Європа Росія Світ Україна Флот Чорноморський флот