fbpx
Сили оборони разом з прикордонниками зупинили просування ДРГ на Сумщині

Сили оборони разом з прикордонниками зупинили просування ДРГ на Сумщині

Війна з Росією Диверсанти ДПСУ Кордон Сумщина

Бійці Державної прикордонної служби та Сил оборони минулої доби зупинили просування трьох ворожих диверсійно-розвідувальних груп на Сумщині.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби ДПСУ.

В одному випадку прикордонники, які виконували бойове завдання на одному з напрямків державного кордону, виявили декілька осіб ворожої зі складу ворожої ДРГ, які рухалися з території країни-агресора.

Українські прикордонники одразу відкрили по диверсантах вогонь на ураження, у результаті чого зав’язався стрілецький бій.

В інших двох випадках прикордонники спільно з військовослужбовцями Збройних Сил України також завчасно виявили ворожі ДРГ та відкрили вогонь на ураження по ворожих диверсантах.

Для посилення напрямків руху ворожих ДРГ, залучили резерви підрозділів ДПСУ, НГУ та ЗСУ, включно з артилерійськими та мінометними розрахунками.

В усіх трьох випадках злагоджені дії підрозділів Сил оборони України зірвали плани противника, змусивши ворога відійти назад.

«Сили оборони України роблять все необхідне, аби захистити українську територію від російського агресора», – йдеться в повідомленні ДПСУ.

Нововведення в ДПСУ

Нещодавно «Мілітарний» повідомляв, що з середини лютого реєстром військовозобов’язаних «Оберіг» почала користуватися Державна прикордонна служба.

Державна прикордонна служба стала першою держструктурою, яка отримала доступ до реєстру «Оберіг».

Використання реєстру не означає, що він готовий і повністю верифікований на 100%, тому що його оновлення – це постійна робота, в процесі якої оновлюються та активізуються дані військовозобов’язаних, резервістів та призовників.

Станом на початок березня, за допомогою реєстру «Оберіг», прикордонники вже зупинили 230 спроб незаконного виїзду за кордон з підробленими військово-обліковими документами.

Війна з Росією Диверсанти ДПСУ Кордон Сумщина