fbpx
Таїланд отримав партію вертольотів Мі-17

Таїланд отримав партію вертольотів Мі-17

Авіація Азія Гелікоптери Закупівлі Ми-8/17/171 Росія Світ Таїланд

Ще 3 багатоцільових вертольота Мі-17В-5 прибули до Таїланду.

Про це повідомляє польська агенція Альтаїр.

Посольство Російської Федерації в Таїланді повідомило, що 26 березня 2021 року Таїланд отримав ще 3 багатоцільових вертольота Мі-17В-5.

Церемонія передачі авіатехніки відбулася 26 березня на авіабазі У-Тапао. Варто зазначити, що ці багатоцільові вертольоти Мі-17В-5 працюють в Таїланді з 2011 року.

Тепер кількість повітряних машин цього типу  у Таїланді, після цієї  поставки, становить 10 одиниць.  Усі вони входять до складу 41-го повітряного батальйону, що базується в Лопбурі.

Військово-транспортний вертоліт Мі-17В-5 призначений для перевезення особового складу, транспортування вантажів, озброєння та військової техніки всередині вантажної кабіни або на зовнішній підвісці, десантування тактичних повітряних десантів, висадки розвідувально-диверсійних груп, знищення легкобронированной техніки, ураження великої площі і живої сили, а також евакуації та перевезення поранених.

В свою чергу, сусідня з Україною Словаччина, у березні розпочала ремонт своїх гелікоптерів Мі-17. Про це також було у повідоменні Мілітарного, з посланням на пресслужбу авіаремонтного підприємства LOTN.

Вертольоти проходять капітальний ремонт раз на сім років експлуатації, або через кожні 1000 годин нальоту. Під час цього всі агрегати бортів розбираються, перевіряються та ремонтуються для подальшого використання, а у разі неможливості ремонту – замінюються на нові. На гелікоптерах повністю знімається старе лакофарбове покриття та заміняються на новий.

Словацькі Мі-17 беруть участь у пошуково-рятувальних операція, наданню допомоги при повенях, транспортування вантажів, спецпризначенців чи військової поліції, а також для гасіння лісових пожеж.

Закочування словацького Мі-17 у цех авіаремонтного заводу LOTN

Проте у 2015 року словацьким міністерством оборони прийнято рішення замінити гелікоптери Мі-17 на американські Sikorsky UH-60 Black Hawk.

А тим часом, 26 березня Повітряні сили Угорщини після 52 років використання завершили експлуатацію гелікоптерів Мі-8. Про це повідомила пресслужба міністерства оборони Угорщини.

Але на озброєння угорських повітряних сил поки залишаються інші типи гелікоптерів радянського та російського виробництва, такі як: багатоцільові Мі-17 та ударні Мі-24.

Авіація Азія Гелікоптери Закупівлі Ми-8/17/171 Росія Світ Таїланд