fbpx
Таїланд отримав три бронемашини VN16

Таїланд отримав три бронемашини VN16

Азія Бронетехніка ВМС Таїланду Закупівлі Морська піхота Світ Таїланд Танк

Таїланд отримав три амфібійні бронемашини VN16 замовлені у вересні 2020 року.

Про це пише Army Recognition.

Китайська компанія Norinco поставила їх через 8 місяців після замовлення.

Перші відомості про виділення командуванням ВМС Таїланду коштів в обсязі 405 млн батів на початкову покупку трьох плаваючих бойових машин з’явилися в червні 2020 року.

Очікується, що для танкової роти корпусу морської піхоти буде потрібно близько 15 машин VN16, тому в перспективі очікуються додаткові закупівлі.

У разі якщо бюджет Міністерства оборони Таїланду не зазнає скорочень пов’язаних з пандемією коронавіруса, ще три машини мають замовити у 2022 фінансовому році.

Бронемашина VN16 від NORINCO. Фото: ArmyRecognition

VN16 є експортною версією легкого плаваючого танка ZTD-05, розробленого корпорацією NORINCO спеціально для підрозділів морської піхоти.

Він озброєний 105-мм стабілізованою гарматою, що дозволяє вести вогонь боєприпасами різного типу, в тому числі бронебійними підкаліберними опереними снарядами з піддоном, осколково-фугасними, кумулятивними снарядами.

Бронемашина від NORINCO. Фото: З відкритих джерел

Додатково через канал ствола 105-мм протитанковими ракетами з лазерним наведенням, розробленими в КНР на базі російської ракети 9М117 «Бастион». Як допоміжне озброєння використовується 7,62-мм спарений кулемет і 12,7-мм зенітний кулемет.

Корпус і башта VN16 суцільнозварні, забезпечують захист від 25-мм бронебійних снарядів у фронтальній проєкції й круговий захист від 7,62-мм бронебійних боєприпасів. Екіпаж VN16 – чотири людини, включаючи командира, водія, навідника і заряджаючого.

Бронемашина VN16 від NORINCO. Фото: ArmyRecognition

Стандартне обладнання VN16 включає комп’ютеризовану систему управління вогнем, лазерний далекомір і систему нічного бачення.

Машина також оснащена системою GPS-навігації й тепловізійною системою. Два водометних рушіїв дозволяють розвивати швидкість на плаву до 28 км / год, забезпечуючи висадку десанту на узбережжі з борта десантного корабля, розташованого на відстані понад 10 км від берега.

Азія Бронетехніка ВМС Таїланду Закупівлі Морська піхота Світ Таїланд Танк