fbpx
Таїланд замовив Javelin

Таїланд замовив Javelin

Javelin Lockheed Martin Raytheon Азія Закупівлі ПТРК Світ США Таїланд

Таїланд замовив протитанкові комплекси Javelin.

Про це інформує Мілітарний.

Агентство міністерства оборони США з військової співпраці (Defense Security Cooperation Agency – DSCA) 30 липня направив Конгресу США повідомлення про запланований майбутній продаж Таїланду по лінії американської програми міжурядових іноземних військових продажів Foreign Military Sales (FMS) протитанкових комплексів Javelin.

Мова йде про 50 пускових установок і 300 протитанкових ракет Javelin, із загальною передбачуваною вартістю поставки 83,5 млн дол.

Пуск з ПТРК Javelin

До угоди також включені навчальні тренажери, навчання технічного персоналу з обслуговування комплексів, та технічна підтримка протягом всього терміну експлуатації.

Естонські військовослужбовці під час навчань з керування ПТРК Javelin Фото: mil.ee

У повідомленні йдеться, що цей запропонований продаж сприятиме досягненню цілей зовнішньої політики та національної безпеки Сполучених Штатів, покращуючи безпеку основного союзника, що не є членом НАТО, у Південно-Східній Азії.

Запропонований продаж дозволить Таїланду модернізувати свої протитанкові сили та зберегти поточну позицію, а також покращить взаємодію з США під час спілиних військових  операцій та навчань.

Продаж цього озброєння, покращить можливості Таїланду протистояти поточним та майбутнім загрозам, покращивши довгострокову обороноздатність країни для захисту свого суверенітету та територіальної цілісності.

Протитанкові ракетні комплекси Javelin у контейнерах

Основними підрядниками угоди буде спільне підприємство Raytheon/Lockheed Martin Javelin.

Javelin – це протитанковий ракетний комплекс третього покоління відноситься до класу систем “вистрелив та забув”, який з 1990 років знаходиться на озброєні армії США та низки інших країн.

FGM-148 призначений для ураження бронетехніки, укріплень на землі, а також деяких літальних об’єктів, що переміщуються на низькій висоті й швидкості — гелікоптерів або БПЛА.

Застосування ПТРК Javelin на навчаннях ЗСУ, далі на фото «Стугна-П». Фото: Соціальні мережі

Міністерство оборони США, 27 квітня, оголосило, що підписало угоду з консорціумом СП Javelin (в складі компаній Raytheon і Lockheed Martin) про замовлення партії протитанкових ракет FGM-148 Javelin.

Javelin Lockheed Martin Raytheon Азія Закупівлі ПТРК Світ США Таїланд