fbpx
Трамп дозволив кораблям США відкривати вогонь по суднам Ірану

Трамп дозволив кораблям США відкривати вогонь по суднам Ірану

Азія Близький Схід ВМС Ірану ВМФ США Індійський океан Іран Перська затока Світ США Трамп

Після того, як Іран здійснив провокацію проти кораблів США у Перській затоці, президент США Дональд Трамп дозволив кораблям США відкривати вогонь по суднам Ірану.

Про це він написав у своєму Twitter, повідомляє Український мілітарний портал.

Тоді в ході провокації катери Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) наближалися на відстань порядку 45 метрів до корабля USS Lewis B. Puller (ESB 3). Також іранські швидкісні катери підходили на відстань менше 9 метрів до катеру USCGC Maui (WPB 1304).

Іранські катери підходили на небезпечну відстань до групи кораблів та катерів США, до якої входили USS Lewis B. Puller (ESB 3), USS Paul Hamilton (DDG 60), USS Firebolt (PC 10), USS Sirocco (PC 6), USCGC Wrangell (WPB 1332) та USCGC Maui (WPB 1304).

Іранські катери маневрували біля носових і кормових частин американських кораблів на великій швидкості. Вони виходили на курс американських кораблів, що створювало загрозу зіткнення.

Лише після 1 години спроб вдалося вийти на зв’язок із катерами КВІР, які припинили небезпечне маневрування і залишили кораблі та катери США, через що Трамп і дозволив кораблям США відкривати вогонь по суднам Ірану.

Провокація відбулась 15 квітня 2020 року за участі 11 катерів.

Провокації іранських катерів проти кораблів та катерів США

Іран вже попередив, що будь-які незаконні дії у Перській затоці спричинять відповідь з боку іранців.

Азія Близький Схід ВМС Ірану ВМФ США Індійський океан Іран Перська затока Світ США Трамп