fbpx
Центр інновацій Міноборони взяв участь в IT-конференції НАТО TIDE Sprint 2024

Центр інновацій Міноборони взяв участь в IT-конференції НАТО TIDE Sprint 2024

Міністерство оборони (МОУ) НАТО Технології Україна

Центр інновацій Міноборони взяв участь у щорічній конференції НАТО TIDE Sprint 2024 у Дрездені, яка сприяє розвитку військових ІТ-систем НАТО та країн-партнерів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Темою заходу стала зміна підходів до ведення війни. Пріоритетні завдання країн у цьому напрямку до 2030 року — це проведення спільних операцій, що включатимуть, зокрема, залучення цивільного сектору та перспективних технологій.

Також обговорювали важливість переведення бойових ІТ-систем у хмарне сховище, доцільність яких уже перевірили в бойових умовах українські військові розробники.

«Сьогодні українські війська використовують усі можливі технології для отримання переваги над ворогом, а ми в Центрі інновацій створюємо сучасні ІТ-продукти. Саме вони дозволяють мати інформаційну перевагу, підвищувати координацію та ефективність наших сил, а головне – керувати операціями дистанційно, з меншим ризиком для людини. Інновації – це, зокрема, про вирішення існуючих проблем новими інструментами», – доповіла розробниця системи DELTA, майор Єлизавета Бойко.

Делегація Центру інновацій продемонструвала, як за допомогою хмарних обчислень та обробки великих даних цифровізувати вже існуючі стандарти НАТО, а також поділилася досвідом розробки екосистеми управління бойовим простором DELTA.

Окрему увагу під час заходу приділили процесам поліпшення кібербезпеки.

Також українська делегація презентувала технологію інтеграції дронів до системи DELTA та інших систем, що відбувається завдяки співпраці з Мінцифрою, партнерами з ГО «Аеророзвідка» та компанією Cossack Labs.

«DELTA пришвидшує ухвалення рішень і дає перевагу над ворогом на полі бою. Ми постійно працюємо над розширенням її функціоналу, запровадженням інструментів на базі штучного інтелекту. Світ ще не має досвіду використання технологій, які Україна вже успішно використовує у війні. Використання роботів на передовій – окремий феномен. Дякую команді Центру інновацій за лідерство у галузі», – підсумувала результати заходу заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Нещодавно «Мілітарний» повідомляв, що декларація на провадження діяльності з медичної практики для військових частин тепер доступна через портал Дія.

Подача електронних декларацій через портал Дія спрощує процес, роблячи його оперативним та ефективним.

Перші декларації вже подані, дозволяючи оперативно забезпечити медичну допомогу на передовій.

Міністерство оборони (МОУ) НАТО Технології Україна