fbpx
Цими вихідними на полігоні «Алібей» пройдуть ракетні стрільби

Цими вихідними на полігоні «Алібей» пройдуть ракетні стрільби

«Нептун» Випробування КБ «ЛУЧ» ОПК Ракетобудування РСЗВ "ВІЛЬХА" Україна

Цими вихідними та наступного тижня на Державному випробувальному полігоні «Алібей» пройдуть ракетні стрільби.

Про це повідомляє Український мілітарний портал із посиланням на інформацію у морських приписах щодо перекриття районів Чорного моря.

Загалом вже видано два морських приписи по перекриттю районів традиційних для випробувань комплексу «Вільха» та «Нептун».

Відповідно до морського припису 0609/2020 з 24 квітня по 26 квітня, о 21:00 і до 15:00 перекривають район між у північній частині Чорного моря між Одеською та Херсонською областями:

Район пусків з 24 по 26 квітня

За оцінками Українського мілітарного порталу відповідно до попередніх випробувань тут стрілятиме ракетний комплекс «Вільха-М» на максимальну дальність.

За приписом 0610/2020 в період з 26 по 30 квітня, 21:00 до 15:00 кожного дня буде перекритий район у північно-західній частині Чорного моря де зазвичай відбуваються випробування комплексу крилатих ракет РК-360 МЦ «Нептун»:

Район пусків з 26 по 30 квітня

РК-360 МЦ – комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіо-контрасних цілей, в простих і складних метеоролічних умовах у будь який час доби і року, при активній вогневій та радіелектронній протидії противника.

Нагадаємо, що попередні ракетні пуски відбувалися 31 березня, коли стріляла «Вільха-М», та 2 квітня, коли в ході одного з етапів заводських випробувань ракета Р-360 комплексу РК-360МЦ «Нептун» уразила морську мішень на заданій дальності.

«Нептун» Випробування КБ «ЛУЧ» ОПК Ракетобудування РСЗВ "ВІЛЬХА" Україна