fbpx
Турецькі вертольоти T129 Atak отримали нове обладнання від ASELSAN

Турецькі вертольоти T129 Atak отримали нове обладнання від ASELSAN

ASELSAN T129 Авіація Азія Гелікоптери ОПК Світ Сусіди Туреччина

Турецькі вертольоти Atak оснастили транспондерами виробництва ASELSAN.

Про це повідомляє турецьке інформаційне агенство Анадолу.

Повідомляється, що Турецькі ударні вертольоти T129 Atak оснастили транспондерами IFF Mod 5/S, що вироблені в координації з Управлінням оборонної промисловості Туреччини

Пристрій використовується на вертольотах, літаках, безпілотних літальних апаратах і надводних суднах.

Зазначається, що відтепер всі поставлені вертольоти T129 Atak будуть оснащені таким обладнанням.

“Армії країн НАТО переходять до використання транспондерів модифікаїї IFF Mod 5/S. І Туреччина розробляє власні унікальні рішення в цій області і інтегрує їх у свої авіаційніплатформи”, – йдеться у повідомленні.

IFF Mode 5/S забезпечує перевагу в порівнянні з попередніми модифікаціями завдяки таким функціям, як більш довгий діапазон запиту, прослуховування, глушіння і підвищена стійкість до обману, висока здатність ідентифікації та використання вітчизняних пристроїв криптографії.

Ударні гелікоптери T129 ATAK є ліцензованою копією італійського гелікоптеру AW129 Mangusta, розробленого у 80-ті роки. Перший політ якого був здійснений у вересні 1983 року.

Він озброєний 20-мм бойовим модулем, також на підвісках може встановлюватись різноманітне некероване та кероване озброєння. T129 ATAK розвиває швидкість до 270 км/годину та має бойовий радіус у 560 км.

Нещодавно, ми повідомляли, що Туреччина поставить Філіппінам шість ударних вертольотів T129 ATAK виробництва державної авіабудівної компанії Turkish Aerospace Industries (TAI).

Технічна робоча група Повітряних сил Філіппін вибрала вертоліт T129 ATAK для програми отримання нового ударного вертольота наприкінці 2018 року.

З тих пір продаж платформи філіппінським збройним силам затримується через обмеження експорту двигуна LHTEC CTS800-400A американського виробництва, що використовуються на гелікоптерах T129 ATAK.

ASELSAN T129 Авіація Азія Гелікоптери ОПК Світ Сусіди Туреччина