fbpx
У 2021 році очікується контракт на Ан-74

У 2021 році очікується контракт на Ан-74

Авіація Ан-72/74 Закупівлі Олег Уруський ОПК Україна Харківський авіазавод

У 2021 році очікується контракт на транспортний літак Ан-74 для українських військових авіаторів.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр України – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський, передає Укрінформ.

Інформація була озвучена на учорашньому брифінгу присвяченого підсумкам роботи Урядової комісії з розслідування причин катастрофи літака Ан-26Ш.

Окрім підготовки до майбутньої закупівлі літаків Ан-74 він згадав про проєкт закупівлі для потреб Повітряних Сил ЗСУ літаків Ан-178:

Можу доповісти, що вже сьогодні Міністерство оборони узгоджує останні штрихи контракту з державним підприємством «Антонов» щодо закупівлі літаків Ан-178, а в наступному році передбачаємо закупити за контрактом також з нашими авіаторами літаки Ан-74, – повідомив Олег Уруський

Віцепрем’єр-міністр України – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України не уточнив для якого саме відомства заплановано придбання літаків типу Ан-74.

Наразі Повітряні Сили ЗСУ не експлуатують Ан-72/74, єдине військове формування де вони перебувають на озброєнні – Національна Гвардія України.

У січні 2019-го року з’явилась інформація від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про наміри придбати для МВС вітчизняних літаків, серед яких:

  • 1 літак Ан-32(П)
  • 2 літаки Ан-74 ТК 200
  • 10 літаків Ан-178

Ймовірно Олег Уруський мав на увазі саме цю закупівлю.

Ан-74 ТК 200 – це вантажно-пасажирський конвертований літак, що створений на базі Ан-74 та призначений для перевезення як пасажирів, так і вантажів в залежності від визначених завдань його експлуататора.

Літак дозволяє перевозити до 52 пасажирів або до 10 т вантажів. Переобладнання літака з вантажного в пасажирський і назад може здійснюватися в лінійному аеропорту силами екіпажу менш ніж за 2 години. Це єдиний у світі літак такого класу. Дальність польоту з 52 пасажирами становить 2750 км, з 10 т вантажу 950 км.

Транспортна кабіна має габарити, оптимізовані за розмірами основного потоку вантажів, що перевозяться, і дозволяє перевозити вантажі в контейнерах і пакетованих на жорстких піддонах, нестандартні (тюки, бочки тощо) вантажі, а також несамохідну і самохідну колісну техніку (автомобілі типу УАЗ, РАФ, HMMWV та ін).

Авіація Ан-72/74 Закупівлі Олег Уруський ОПК Україна Харківський авіазавод