fbpx
У Білорусі розробили комплекс «Гроза-Z1» для захисту від БПЛА

У Білорусі розробили комплекс «Гроза-Z1» для захисту від БПЛА

Білорусь Європа ОПК РЕБ Світ Сусіди

У Білорусі для захисту від БПЛА розробили комплекс «Гроза-Z1».

Про це інформує Мілітарний.

З повідомлення Державного військово-промислового комітету Республіки Білорусь, стало відомо, що підприємство ВАТ «КБ Радар» завершило розробку і виготовлення мобільної системи захисту об’єктів від безпілотних літальних апаратів «Гроза-Z1».

Система автоматично контролює частоти, на яких працюють найбільш поширені БПЛА. При появі безпілотного апарата система розпізнає їх сигнали і автоматично пригнічує канали управління, передачі даних, а також навігацію.

Тому, в результаті впливу дрони або падають, або здійснюють вимушену посадку, чи змушені покинути район польоту. Окрім того, важливою перевагою системи є можливість постановки дезінформуючих перешкод навігації для створення безпольотної зони для БПЛА, – зазначають розробники.

https://youtu.be/vAbFMvt7vC4

Відстань виявлення дронів сягає до 2 км. Дальність придушення каналів управління і передачі даних – не менше 500 м, дальність придушення навігації – не менше 2 км, постановка дезінформуючих перешкод навігації досягає 10 км.

Система може бути встановлена ​​на будь-яке автомобільне шасі, що дозволяє підвищити її мобільність і забезпечити швидку доставку до місця застосування. Робота з протидії БПЛА може вестися як на місці, так і під час руху, що дозволяє захищати не тільки стаціонарні об’єкти, але і забезпечувати безпеку транспортних колон.

Зазначимо, що у Білорусі завершили розробку малогабаритної РЛС (радіолокаційної станції) для виявлення БПЛА.

Комплекс «Кираса-М»

Розробкою малобазового розносно-далекомірного комплексу 3D-місцевизначення та розпізнавання безпілотних літальних апаратів «Кираса-М» також займалося підприємство «КБ Радар».

Комплекс здатен виявляти безпілотні літальні апарати, що працюють у частотному діапазні від 400 до 6000 МГц.

Пульт оператора комплексу «Кираса-М»

Дальність виявлення БПЛА – 3 км, визначення висоти польоту дрону можливо при його зближенні на відстань у 1,5 км від комплексу.

Публічна демонстрація комплексу «Гроза-Z1» та РЛС «Кираса-М» буде проведена в ході виставки озброєнь MILEX-2021, яка відбудеться у період з 23 по 26 червня 2021 року у Мінську.

Білорусь Європа ОПК РЕБ Світ Сусіди