fbpx
У Болгарії вибухнули боєприпаси на складі EMKO

У Болгарії вибухнули боєприпаси на складі EMKO

Балкани Боєприпаси Болгарія Вибухи Світ

Біля болгарського міста Карнобат у складському приміщенні збройової компанії EMKO спалахнула масштабна пожежа.

Про це повідомило болгарське видання Mediapool.

За словами власника Еміліана Гебрєва, пожежа спалахнула близько 00:40 в неділю, і, на щастя, ніхто з охоронців бази не постраждав.

Він назвав випадок «незрозумілим», оскільки на згорілому складі не було жодної продукції, яка могла б загорітися сама по собі.

«Я не можу сказати, які причини», – додав Гебрєв.

https://youtu.be/QR-_0VhtTng

Пожежа стала другим випадок поспіль на цьому об’єкті після того, як 31 липня 2022 року в результаті займання в іншому складі здетонували боєприпаси.

Відтоді триває розслідування, про хід якого прокуратура не оприлюднює жодної офіційної інформації.

«Ніхто мені нічого не сказав, ніби нічого не сталося», – додав Гебрєв, додавши, що слідчі взагалі не шукали його після останнього інциденту.

Також У 2014-му склад болгарського бізнесмена підірвали в Чехії. Тоді ЗМІ з’ясували, що він відправляв в Україну боєприпаси. Гебрев це підтвердив у 2021-му.

У 2015 році Гебрева ушпиталили після того, як він втратив свідомість на прийомі у Софії. Приблизно тоді ж зле стало його сину й одному з топменеджерів компанії болгарського бізнесмена. Усіх трьох ушпиталили з симптомами важкого отруєння.

Еміліан Гебрєв. Фото: Getty Images/AFP/N. Doychinov

Пізніше лабораторія університету Гельсінкі, що спеціалізується на хімічній зброї, змогла встановити сліди двох органофосфатів, які свідчили про те, що Гебрева намагалися вбити нервово-паралітичною речовиною. До отруєння Гебрева можуть бути причетні офіцери російської військової розвідки.

Нагадаємо, у Болгарії на підприємстві Arsenal, яке виготовляє зброю та боєприпаси для України, також стався вибух.

Балкани Боєприпаси Болгарія Вибухи Світ