fbpx
У Болгарії за шпигунство заарештували росіянина та двох литовців

У Болгарії за шпигунство заарештували росіянина та двох литовців

Балкани Болгарія Росія Світ Шпигунство

Правоохоронці Болгарії затримали громадянина Росії та двох громадян Литви за підозрою в шпигунстві на військовому заводі «Arsenal».

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Міністерство внутрішніх справ Болгарії.

Відзначається, що 24-річний громадянин Литви і його 59-річна землячка, а також 60-річний громадянин Росії працювали на військовому заводі «Arsenal».

Вони були затримані на кордоні з Грецією після надходження інформації про зникнення виробів і документації з заводу.

Їх діяльність на заводі була пов’язана з інноваційними технологіями.

Виготовлення військової продукції на заводі Болгарії Arsenal

За даними МВС, вони перебували в неоплачуваній відпустці до 17 вересня 2021 року, після чого не вийшли на роботу.

Розслідування було розпочато після того, як на заводі помітили пропажу продуктів заводу і пов’язаних з ними документів конфіденційного характеру, які представляли інтерес для болгарських та іноземних конкурентів.

«П’ятого жовтня троє іноземців та їх машини були помічені на КПП Кулата (на кордоні з Грецією) та були затримані на термін до 24 годин», – йдеться у повідомлені.

У МЗС Росії повідомили, що громадянин Росії, затриманий в Болгарії за підозрою в промисловому шпигунстві, не звертався до посольства РФ за допомогу.

«Йому пред’явлено звинувачення за цілою низкою статей кримінального кодексу. Він знаходиться під арештом в місті Стара-Загора і за допомогою до нас не звертався. Тримаємо ситуацію під контролем», – повідомили у МЗС РФ.

Виготовлення військової продукції на заводі Болгарії Arsenal

Збройний завод «Арсенал» є великим виробником і експортером вогнепальної зброї та боєприпасів. На заводі, зокрема, проводяться різні види стрілецької зброї, гранатомети, артилерійські та зенітні знаряддя.

У квітні 2021 року було повідомлено, що у Болгарії перевіряють причетність агентів російського ГРУ до вибухів на арсеналах та виробництвах боєприпасів. Болгарська прокуратура збирає докази можливої причетності шістьох росіян до чотирьох вибухів на складах зброї.

Балкани Болгарія Росія Світ Шпигунство