fbpx
У ГУР розповіли деталі операції в Судані

У ГУР розповіли деталі операції в Судані

"ПВК Вагнер/Лига" Африка ГУР МО Росія Світ Спецоперація Судан Україна

Співробітники ГУР розповіли, які завдання виконували в Судані та чому здійснюють операцію саме у цій країні.

Відповідне відео опублікував французький телеканал TF1.

Під час інтерв’ю, опублікованому в документальному фільмі, один зі співробітників ГУР розповів деталі деяких операцій, в яких його підрозділ брав участь у протидії місцевим незаконним формуванням та російській ПВК «Вагнер».

Насамперед він зазначив, що Судан є потужним логістичним гравцем у регіоні та має розвинуту портову інфраструктуру у Червоному морі, яку використовує російська ПВК.

Через це кількість російських найманців у цій країні дуже велика. Вони підтримують незаконні військові формування, які дають можливість ПВК «Вагнер» використовувати країну для свого збагачення.

Першочергове завдання ГУР було відносно простим: розвідка, збір відповідної інформації про переміщення ворога, використання напрямків та автодоріг та дані про кількість особового складу.

Другим етапом стала підготовка диверсій проти транспорту найманців та воєнізованих формувань, які колонами перевозили боєприпаси та паливо. Оскільки Судан має невелику кількість доріг з якісним дорожнім покриттям, це зіграло на руку ГУР та дозволило зрозуміти маршрути руху колон, які найчастіше використовуються.

Лінія розмежування проходила річкою Ніл, яку спецпризначенці перепливали на гумових човнах та готували вибухові пристрої для знищення ворожого транспорту. Оскільки підрозділ мав обмежену кількість особового складу, вони почали тренувати рекрутів, яких пізніше залучали до спецоперацій.

Як кажуть бійці, Судан високо оцінив якість підготовки українських спецпризначенців, які, крім успішного виконання завдань, якісно тренують місцеву армію.

Нагадаємо, що західні експерти стверджують, що на території Судану розміщений тритисячний табір ПВК «Вагнер», який допомагає підтримувати діяльність Сил швидкого реагування у складі воєнізованої організації, що виступає проти чинної влади в країні.

Крім того, російські найманці організували доставку зброї для проурядових повстанців Джанджавід через їх прикордонну базу з Чадом.

Попри нечисленність українських спецпризначенців, їм вдається брати у полон найманців із ПВК «Вагнер», про що »Мілітарний» розповідав раніше.

"ПВК Вагнер/Лига" Африка ГУР МО Росія Світ Спецоперація Судан Україна