fbpx
Українські спецпризначенці нищать найманців ПВК “Вагнер” у Судані

Українські спецпризначенці нищать найманців ПВК “Вагнер” у Судані

"ПВК Вагнер/Лига" Африка Війна з Росією Світ Спецслужби Судан Україна

У мережі шириться відео де ймовірно українські спецпризначенці ведуть бої з найманцями ПВК “Вагнер”, у одному з міст Судану.

Відповідне відео опублікувало видання Kyiv Post на своєму You Tube каналі.

На опублікованому відео можна помітити, як спецпризначенці ходять по вулицях одного з міст Судану та нищать із вогнепальної зброї й гранатометів найманців з ПВК “Вагнер”.

Це вже не перший випадок залучення українських спецпризначенців у Судані для боротьби з російськими найманцями. Ще у вересні 2023 року, видання CNN повідомляло про знищення табору ополченців ПВК “Вагнер”, з залученням безпілотників та особового складу українських спецслужб.

Видання посилається на розмову з українським військовим джерелом, котре описало операцію як роботу «не суданських військових». На питання про те, чи стоїть Україна за атаками, джерело лише зазначило, що «відповідальність, ймовірно, покладена на українські спецслужби».

Як повідомляють журналісти, операція включала наземну компоненту та серію атак дронів на воєнізоване угруповання Сил швидкого реагування (RSF), котре користується підтримкою російських найманців “Вагнер” в ході боротьби проти суданської армії за контроль над країною.

Крім того, 6 жовтня 2023 року, “Мілітарний” повідомляв що, з’явились нові підтвердження участі українських спецслужб в операції у Судані проти російських найманців із ПВК “Вагнер”.

Присутність українських силовиків на війні у Судані журналістам видання підтвердили джерела в розвідувальних колах. На підтвердження ними були наданні відео з кадрами боїв.

На кадрах можна бачити роботу снайперів, операторів FPV-дронів та вогневий контакт із супротивником. Інші деталі операції джерела поки не розголошують.

За повідомленнями західних ЗМІ, інтереси України в Судані пов’язані з давньою історією ведення бізнесу з місцевими компаніями.

Експерти стверджують, що на території Судану розміщений 3 тисячний табір ПВК “Вагнер”, який допомагає підтримувати діяльність Сил швидкого реагування у складі воєнізованої організації, яка виступає проти чинної влади в країні.

Крім того, російські найманці організували доставку зброї для проурядових ополченців Джанджавід, через їх прикордонну базу з Чадом.

"ПВК Вагнер/Лига" Африка Війна з Росією Світ Спецслужби Судан Україна