fbpx
У Хмельницькому готуватимуть розрахунки «Вільха»

У Хмельницькому готуватимуть розрахунки «Вільха»

19 ракетна бригада Артилерія Навчання Ракетобудування РСЗВ "ВІЛЬХА" Україна Хмельницька область

У Хмельницькому готуватимуть розрахунки «Вільха» на базі навчального дивізіону 19-ї ракетної бригади ЗСУ.

Про це розказав начальник управління РВіА командування підготовки Командування Сухопутних Військ ЗСУ генерал-майор Андрій Маліновський.

Розпочнеться відповідна підготовка розрахунків вітчизняного ракетного комплексу з січня 2021 року.

Інструкторів з офіцерів та сержантів вже було підготовлено фахівцями «ДККБ «Луч» – підприємства розробника комплексу.

Підготовка перших фахівців для «Вільхи» відбулася за допомогою підприємства «ДККБ «Луч», яке надало сертифікати певній кількості офіцерів, сержантів, що засвідчували їхнє право бути інструкторами, – сказав Андрій Маліновський

Ракетний комплекс «Вільха-М» – проект створення високоточних 300 мм реактивних боєприпасів з максимальною дальністю понад 120 км, які виробляються підприємствами оборонно-промислового комплексу України за замкненим циклом.

Базова версія корегованого снаряду «Вільха» вже завершила державні випробування та перебуває на озброєння підрозділів Збройних Сил України. Її серійне виробництво було розпочато наприкінці 2018-го року.

Окрім нього ведуться й інші роботи по комплексу – створення більш далекобійних версій ракети «Вільха-М» та нової бойової машини для запуску 300-мм корегованих боєприпасів.

У грудні 2019-го року ми повідомляли про роботи над новим шасі для «Вільхи», за концепцією самохідна пускова установка отримала нову спарену броньовану кабіну, замість однорядної неброньованої кабіни над двигуном та додаткової надбудови для розміщення операторів ракетного комплексу.

Інформацію про роботах по новому базовому шасі підтвердив і генерал-майор Андрій Маліновський, за деякою інформацією планується створення пускової установки на базі автомобіля TATRA із колісною формулою 8х8.

Щодо збільшення дальності ракет, то передбачається розробка декількох версій корегованих ракет «Вільха-М», що окрім збільшеної дальності матимуть різні за вагою бойові частини.

Боєприпас до ракетного комплексу Вільха

Власне базовий виріб Р-624М «Вільха-М» має бойову частину вагою у 170 кг та дальність у 123 км, зараз йде робота над збільшенням дальності до 140 км за рахунок використання нового виду палива.

Нова версія виробу – Р-224М1 «Вільха-М1» з бойовою частиною у 170 кг на старому паливі зможе знищувати цілі на максимальній відстані у 140 км, а при використанні нового палива – до 154 км.

Для цієї модифікації передбачено використання бойової частини вагою 236 кг, відповідно дальність складатиме 108 км та 121 км на новому типу палива.

Р-224М2 «Вільха-М2» зможе досягати дальності у 141 км та 202 км з новим видом палива, при збережені бойової частини вагою 170 кг.

19 ракетна бригада Артилерія Навчання Ракетобудування РСЗВ "ВІЛЬХА" Україна Хмельницька область