fbpx
У Конгресі США вимагають рішучих дій проти Росії, а сенатори закликали збільшити постачання зброї Україні

У Конгресі США вимагають рішучих дій проти Росії, а сенатори закликали збільшити постачання зброї Україні

Світ Співпраця США Україна Україна-США

У Конгресі Сполучених Штатів вимагають рішучих дій проти Росії, а сенатори закликали збільшити постачання летальної зброї Україні.

Про це інформує Мілітарний.

Демократи та республіканці в Конгресі США занепокоєні скупченням російських військ довкола України, пише «Радіо Свобода».

В останні дні чіткі заяви на підтримку України зробили республіканці і демократи. Голова сенатського комітету з розвідки демократ Марк Ворнер заявив, що агресивна риторика та дії Путіна загрожують миру та стабільності в Європі та світі.

У своїй заяві він закликав Білий дім до рішучих дій: «Адміністрація Байдена має працювати з союзниками, щоб продемонструвати Путіну, що подальші дії з дестабілізації безпеки Європи призведуть до руйнівних наслідків для економіки Росії та її подальшої ізоляції від цивілізованого світу», – йдеться в заяві Ворнера.

З такою позицією погоджується республіканський конгресмен Браян Фіцпатрик, співголова групи підтримки України в Конгресі.

На його думку, Сполучені Штати мають дотриматись зобов’язань перед Києвом і зробити все у своїх силах для того, щоб допомогти Україні в разі необхідності.

Допомога

Американські сенатори республіканець Роб Портман і демократка Джин Шахін закликають збільшити постачання летальної зброї до України на тлі повідомлень про накопичення російських військ біля кордону нашої держави.

Портман та Шахін пропонують виділити 350 мільйонів доларів Пентагону для надання військової допомоги Україні.

Пропозиція сенаторів передбачає збільшення військової допомоги Україні на 100 мільйонів доларів в порівнянні із сумою, яку запросила адміністрація Білого дому. Із них на летальну зброю мають піти 125 мільйонів (порівняно з колишніми 75 млн).

Раніше стало відомо, що адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість відправити в Україну військових радників і додаткову військову допомогу з переносних зенітно-ракетних комплексів Stinger та гелікоптерів Ми-17, які спочатку призначалися для афганської армії.

Військовий США з ПЗРК FIM-92 Stinger. Фото з відкритих джерел

Окрім того, за даними CNN, Штати мають намір поставити нову партію протитанкових ракетних комплексів Javelin і міномети.

Світ Співпраця США Україна Україна-США