fbpx
У Києві відбувся парад на воді

У Києві відбувся парад на воді

«Бердянськ» (P175) «Костопіль» (P180) «Нікополь» (P176) ВМС України Держгідрографія Десантний катер «Сватове» (L434) ДСНС Київ МВС Національна поліція Парад Україна Флот

У Києві на річці Дніпро до Дня незалежності України відбувся парад на воді.

Про це інформує Мілітарний.

Вперше за роки незалежності України на річці Дніпро у Києві, пройшла демонстрація спільних дій сил безпеки та оборони держави, повідомляє «Укрінформ».

Близько 20 катерів Військово-морських сил Збройних сил України, Державної прикордонної служби України, Національної поліції і Державної служби України з надзвичайних ситуацій взяли участь у цьому дійстві на воді.

Військово-Морськкі Сили ЗСУ залучали МБАКи «Бердянськ», «Нікополь» та «Костопіль», а також десантний катер «Сватове».

Під час демонстрації спільних дій підрозділів, які були залучені до показових вправ, було відпрацьовано висадку груп спеціального призначення і десанту на узбережжя із застосуванням швидкісних катерів Willard та бронетранспортера БТР-80, який висадився з борту десантного катера «Сватове».

Від Морської охорони Державної прикордонної служби у параді на воді взяли участь два катери Safe Boat 27 зі складу 10 окремого загону оперативного реагування «Дозор» та малий катер Морської охорони UMS-1000.

Національна поліція України була представлена чотирма багатофункціональними катерами TUNA UMS 600, катером 865 CABIN та спеціальним штурмовим катером Spirit 585.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій продемонструвала аварійно-рятувальний катер на повітряній подушці «МАРС-700», пожежний катер UMS-86, самохідне моторне судно Crownline 270 CR катер з розмінування «СКР СПРУТ», водолазно-рятувальний катер «Рятувальник 101».

До заходу також була залучена морська авіація ВМС, авіація Повітряних сил і армійська авіація Сухопутних військ ЗСУ.

Відбувся проліт штурмовиків Су-25, гелікоптерів Мі-8 та Мі-14ПЧ.

Завершиться дійство проходженням буксирів із фонтанування та катерів комунальної аварійно-рятувальної служби, яхт і катерів яхт-клубів Києва.

«Бердянськ» (P175) «Костопіль» (P180) «Нікополь» (P176) ВМС України Держгідрографія Десантний катер «Сватове» (L434) ДСНС Київ МВС Національна поліція Парад Україна Флот