fbpx
У Міноборони представили результати роботи системи LOGFAS

У Міноборони представили результати роботи системи LOGFAS

Військова допомога Європа ЗСУ Командування Сил логістики Міністерство оборони (МОУ) Світ Україна

В Україні презентували перші результати впровадження системи обліку та контролю логістики «LOGFAS».

У Міністерстві оборони України розповіли, що результати продемонстровані послам та аташе з питань оборони країн, які надають військову допомогу.

Завдяки інтеграції «LOGFAS» із модулем інформаційно-аналітичної системи «СОТА», вдається контролювати кожну одиницю зброї, яка потрапляє на територію України від партнерів.

Очільник РНБО Олексій Данілов зазначив, що використання цих систем сприятиме максимально ефективній та прозорій співпраці між Україною та партнерами.

«На останній зустрічі у форматі «Рамштайн» наші партнери високого оцінили зусилля України щодо забезпечення контролю на усіх етапах постачання та використання зброї», – розповів міністр оборони України Олексій Резніков.

Міністр оборони України Олексій Резніков і Секретар РНБО України Олексій Данілов. Жовтень 2022. Україна. Фото: Міноборони України

У Міноборони також поділилися планами з розширення використання «LOGFAS».

Міністерство уже затвердило дорожню карту масштабування програми до кінця 2022 року та на 2023 рік.

Ця програма забезпечить логістичне планування не лише міжнародної допомоги, а й повного переліку наявних в армії ресурсів.

Для Збройних Сил вже підготували понад 300 фахівців-операторів «LOGFAS».

Ілюстрація на тему LOGFAS

До кінця листопада розгорнуть 350 робочих місць операторів, щоб охопити всі рівні — від стратегічного командування до рівня бригади.

Сервіс підтримки логістичних операцій «LOGFAS» (Logistic Functional Area Services) – інтегрований набір програмних систем, що розроблений для підтримки логістичного забезпечення НАТО.

Сервіс дозволяє користувачам збирати, зберігати, обробляти, аналізувати, відображати та розповсюджувати інформацію для підтримки логістичних операцій.

Військова допомога Європа ЗСУ Командування Сил логістики Міністерство оборони (МОУ) Світ Україна