fbpx
У Міноборони розповіли про забезпечення військових зимовою формою

У Міноборони розповіли про забезпечення військових зимовою формою

Війна з Росією ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) Речове забезпечення (Уніформа) Україна

Практично 100% військових, які перебувають в зоні бойових дій, забезпечені зимовою формою.

Про це розповів заступник міністра оборони України В’ячеслав Шаповалов в інтерв’ю UNN. Він зауважив, що перехід військових на зимову форму відбувається з 15 жовтня. До цього моменту в Міноборони почали готуватися влітку.

При цьому він підкреслив, що потреби ЗСУ постійно змінювалися через зростання кількості військовослужбовців.

Першочергова потреба, а це насамперед ті люди, які безпосередньо перебувають у зоні бойових дій, вони забезпечені практично на 100%, але поставки йдуть кожного дня – це досить великі обсяги, й ми зараз ведемо роботу практично “з коліс”. Усе, що надходить до логістичних складів ЗСУ, практично відразу направляється командуванням на забезпечення частин“, – повідомив В’ячеслав Шаповалов.

Вячеслав Шаповалов, заступник міністра оборони України

Також він додав, що засобами захисту (бронежилети та шоломи) зараз забезпечені всі Збройні сили. При цьому вдалося навіть створити запаси.

Сьогодні ми вже перейшли до утворення стратегічних запасів“, – зазначив Шаповалов.

Забезпечення військових на зимовий період – це також намети, обігрівачі та інше обладнання.

Особливо важливі намети – зрозуміло, що в умовах війни дуже багато частин роздислоковано, вони не можуть знаходитися в приміщеннях. Ми також, зі свого боку, займаємось засобами обігріву. Командування Сил логістики має підрозділи, які також займаються придбанням палива та обігрівачів – це ті обігрівачі, які стоять на передовій, в укріпленнях, у місцях перебування наших військових“, – зауважив Шаповалов.

Також Україна отримує допомогу від партнерів. Тут так само йдеться не лише про форму, а й необхідне в зимовий період обладнання.

Ми ведемо перемовини з країнами-партнерами, які дійсно відгукнулися. Вони надають нам допомогу не тільки з точки зору форменого одягу, але й з точки зору іншої номенклатури: і намети, і обігрівачі, і тому подібне. Це активна допомога, але від загальної потреби це досить невеликий відсоток. Основна маса постачань здійснюється за рахунок державних закупівель, за рахунок державного бюджету“, – сказав Шаповалов.

Також заступник міністра зауважив, що відомство активно співпрацює з волонтерами та узгоджує всі нагальні потреби.

Нагадаємо, Литва, Німеччина та Данія заявили про передачу українським військовим зимової форми.

Крім того, запит щодо допомоги із зимовим забезпеченням Україна направила до країн-членів НАТО. Зокрема у США, Канаді, Швеції та Фінляндії вже пообіцяли спорядження. Йдеться про забезпечення 200 тисяч військових.

Війна з Росією ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) Речове забезпечення (Уніформа) Україна